Haos u skupštini NOVOG PAZARA: Prekinuto zasedanje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na sednici Skupštini grada Novog Pazara došlo je do iznenadnog incidenta kada su se članovi SDA, SPP i GPS pobunili zbog prisustva Huseina Memića, aktuelnog ministra vlade, na sednici. Zbog ovog neočekivanog događaja, predsednik skupštine morao je odrediti pauzu od 45 minuta, a nastavak sednice planiran je za 11:30 sati.

Odbornik Zećirović ispred Građanskog pokreta Sandžaka istakao je svoje nezadovoljstvo povredom poslovnika.

”Reklamiram povredu poslovnika prema članu 11, članu 32 i člana 115. Podsećam građane Novog Pazara, odbornike i odbornice da smo mi ovde položili jednu zakletvu koja glasi ovako:’ Zaklinjem se da ću se u radu Skupštine grada Novog Pazara pridržavati ustava Republike Srbije i da ću časni u nepristrano vršiti ulogu člana odbornika rukovodeći se interesima gradjana.

Jedna je priča i funkcija ministra u tehničkom mandatu koji treba da dovrši neke tekuće poslove Vlade koje su donesene u nekom prethodnom periodu. Potpuno drugu ulogu ima ministra u Vladi gde je u sukobu interesa na istoj poziciji kada učestvuje u radi Skupštine lokalne samouprave i u izvrsnoj vlasti na republičkom nivou. Ja ovom prilikom pozivam skeretara skupstine da izvrši uticaj na predsednika skupstine da se odredi pauza konsultuje se sa pravnicima i vidite jeste li u faulu ili niste”, dodaje Zećirović.

Ispred Stranke pravde i pomirenja, odbornik Numanović je izneo svoje stavove o sukobu interesa ministra u aktuelnoj vladi. On je naglasio da aktuelna vlast pokušava na silu da sprovodite svoj mandat.

„Sada opet vidimo da pokušavate na silu da sprovodite svoj mandat. Molimo vas i zbog vašeg dobra i rada same skupštine grada Novog Pazara, ministra u aktuelnoj vladi, koji prema Ustavu i zakonima ove zemlje učestvuje u donošenju odluka u ovoj skupštini, da ne bude taj koji će odlučivati u interesu građana Novog Pazara”, istakao je Numanović.

Nakon obraćanja Numanovića i Zećirovića obratio je i predsednik Skupštine grada Novog Pazara, Samir Lekić, izneo svoje mišljenje o nastaloj situaciji.

„Ko bi rekao, uvaženi ministre, da vaše prisustvo ovoliko privlači pažnju? Evo, ja vas molim kao predsednik Skupštine, molim vas podnesite ostavku, nešto ih vaše prisustvo mnogo boli”, rekao je Lekić.

Podsećamo, nastavak sednice Skupštine grada Novog Pazara zakazano je u 11:30h.

A1TV.net

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex