Enis Imamović o novom nacionalističkom orgijanju kroz Novi Pazar i obavezi služenja vojnog roka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pa da ponovim jedan od prethodnih statusa i na njega dodam još i ove zastave i nacionalističko orgijanje koje je sa deževskog kružnog toka sada ušlo dublje u čaršiju ili i to treba prešutjeti kao što se prešutjelo postavljanje pitanja u vezi onog perfidnog pokušaja da nama podmetnu neku bolest pod imenom i prezimenom Žujović Miloš kome su za te posebne namene čak i dali ime “Salahudin”; ko je on? Odakle je, zašto i za čije potrebe se on stvorio?

Vidite li da o kladionicama i kockarnicama jednostavno više nemamo vremena ni koncentracije da se bavimo, da o implikacijama vraćanja vojnog roka na Bošnjake i analizi stavova bošnjačkih ministara po tom pitanju prosto nema prosto nema smisla osvrtati se (!?).

Da je stanje u školama i bolnicama duboko potisnuta tema, a da je raspravu o perspektivama mladih, infrastrukturi i strategijama zamijenila briga o pukom preživljavanju (!?).

Znači, zapitajte se, čujete li sada malo jasnije one Mladićeve riječi “Razvucite im pamet…” (!?).

Šta nam danas govori ona analiza dešavanja i društvenih “žarišta” u Sandžaku, prvenstveno onih u Pazaru?

Možemo li sada sa većom sigurnošću zaključiti da se radi o jednoj neodvojivoj cjelini?

Na snazi imamo smišljenu i izuzetno agresivnu implementaciju jedne destruktivne politike čiji je cilj društveno-političko upodobljavanje Sandžaka i njegovih gradjana, prvenstveno Bošnjaka.

Nije slučajnost da se u isto vrijeme pred našim očima paralelno odvijaju destruktivni procesi uništavanja životne sredine poput najave otvaranja rudnika zlata u N.Pazaru i termoelektrane Štavalj u Sjenici, urušavanja jednog Univerziteta, priče o nekakvom preseljeljavanju stanovništva sa Kosova, uz prethodno “skoljavanje” političkih, vjerskih i nacionalnih institucija Bošnjaka (i još mnogih koje neću sada nabrajati). Uz tako smanjene kapacitete, bitno je stvoriti uslove da se ne zna na šta prije reagovati.

Onesposobljavanje jedne zajednice da se odupre tim procesima dostićiće terminalnu fazu onda kada se sistem i konačno uspješno obračuna sa svim slobodnim i mislećim ljudima koji nisu u sistemu prethodno “skoljenih” subjekata.

Nemoć je danas u Srbiji dominantan osjećaj medju ljudima koji misle svojom glavom bilo da su oni Bošnjaci, Srbi, Albanci, Crnogorci… i to nije njihova mahana ili krivica, to je rezultat konstatnog ataka i silovanja razuma od strane ovog pokvarenog, bolesnog i korumpiranog sistema na čelu sa Vučićem i njegovim hamalima.

Dakle, valja opet ponoviti da je sve povezano i još davno sadržano u onoj bolesno zlokobnoj naredbi Ratka Mladića o granatiranju Sarajeva “razvucite im pamet da ne mogu spavati”.

Summa summarum, pamet nam se razvlači, a vjerski, naučni, kulturni, politički i gradjanski autoriteti proganjaju sve dok ne postanemo kontrolabilna masa čije upravljanje ne iziskuje nikakav napor.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
2 sati ranije

Republika Srpska Krajina koja je nastala kao nužda da se srpski narod u Hrvatskoj sačuva od potpunog istrebljenja, u čemu na žalost nije uspela – ne znam kakve veze, u ovom univerzumu ima sa Muslimanima, posebno ovima iz N Pazara koji su 700 km daleko?

Sa druge strane u N Pazaru se decenijama vijaju najnormalnije zastave Turske koja se ovde pamti po masakrima, sadiazičkpm mučenju, nabijaju na kolje, dranje koše, otimanje djece u danku u krvi…

Knežević Zoran
Knežević Zoran
1 sat ranije

Ovaj gospodin, sa licem a la “dečije dupence” zamaskirano bradurinama karakterističnim za islammske teroriste, morao bi da pojasni šta znači kvalifikacija “orgijanje”? U čemu ovaj islamista, vidi to “orgijanje”?

Nikola
Nikola
57 minuta ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Pa vidis da je nepismen, ne zna ni sta znaci ta rec, njihov lider ne zna pola slova, nije ni cudo…

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex