Elma Elfić Zukorlić – Laste su simbolizirale Muftiju, nju i mene

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Elma Elfić Zukorlić na društvenim mrežama :

U jednom momentu Mininog odrastanja i sazrijevanja, kupilli smo joj lanac sa tri laste raširenih krila. Laste su simbolizirale Muftiju, nju i mene.

Na večeri koja je bila organizirana samo za nas troje otac joj je uručio lanac i okačio joj ga oko vrata rekavši joj da kroz život mora biti hrabra, odlučna i dostojanstvena, i da se mora boriti za put koji će izabrati u vidu slobodnog leta laste na lancu, a da ćemo mi, kao roditelji, uvijek biti tu kao podrška.

Nažalost, naše jato, Božjom voljom, ostalo je bez jedne laste. Danas, na dan njene male mature, joj majka čvrsto obećava, uz Božiju pomoć, da njen let i njene visine niko i ništa neće narušiti, kao što joj je to i otac obećao.

Lasto naša, leti raširenih krila, a majčino srce i naše gnijezdo, Amirovo, Ahmedovo, Ajšino i mamimo, te čeka kad god se umoriš.

Uvijek i zauvijek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elma Elfić Zukorlić (@elf_zu)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

16 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
riki
riki
1 godina ranije

Muftija nije vise na ovo dunjaluku, ali on i dalje ima obraz, pazite sta radite

Denisa
Denisa
1 godina ranije

Ova vec pocela da reklamira kcerke, ne bi bilo dobro da krenu maminim stopama, da upadaju u tudje brakove radi koristoljublja i ipak na kraju ostany bez nista…

Mili
Mili
1 godina ranije
Odgovor za  Denisa

Ehhhh draga moja, bolhe ti je nista ne pisati nego da ti je jezik brzi od pameti. Da nije bila Elma bila bi neka druga. Iskreno mnoge zene su potajno ljubomorne na Elmu jer je ona uspjela da osvoji rahmetliju dok je bio ziv a sto mnogima nije poslo za rukom. Neka su oni SVI zivi i zdravi i jedna i druga porodica. Valjda se je muftija pitao hocel Elmu ili ne…nije fer da se ona uporno okrivljuje. Na kraju krajeva nista ona nije razrusila, muftija je bio sa obe porodice. Da nas Allah uputi i razum prvenstveno podari.

Cvijet
Cvijet
1 godina ranije
Odgovor za  Mili

Ruže cvetaju samo u pjesma,i poneka u novom pazaru…elma je cvijet sandzaka,a kcerka lijepa na nju.

Denisa
Denisa
1 godina ranije
Odgovor za  Cvijet

Pa pored takvog,, cvetica ,,morao je da ima i trecu….ona treca je bar prava lepotica…i uvek je bila ludo zaljubljena u njega…dok je Lulu bila tu samo iz interesa…i jihov brak zadnjih godina je bio samo farsa…znaju to dobro oni sto su bili bliski njima

Ahmed
Ahmed
1 godina ranije
Odgovor za  Mili

To koliko je ona bila u njegovom srcu, videli smo pojavom Belkise.
Elma previse prica o moralu. Zena koja ima i zrno dostojanstvena ne seda ozenjenim muskarcima na onu stvar. Dzabe njoj da blebece o moralu, kad su dela glasnija. Tu se ne radi o tome ko je kriv, nego o tome ko je nemoralan…
A o tome dela svedoce… samo dokazi i to materijani, a ne laprdanje o moralu…
Jedna svalerka, sta moze da kaze o moralu, a da ne bude jadno, tuzno i smesno…
Bilo kako bilo, ove devojcice od nje bolje o moralu da ne uce… jer ce ako to budu sledile ne mozda proci lose, ko to zna, ali ce jednog dana kada se pogledaju u ogledalo, moci da vide samo jednu rupu u koju je neko u nekom periodu smestio onu stvar i to je to…
Postena, kulturna zena nikada nece biti KONKUBINA jer ne mora!
A ona koja krene tim putem, onda neka zna da trpi kada je zvekne realnost, jer i ova Elma i bilo koja KONKUBINA J
je nista drugo samo krpa za brisanje poda, prostitutka i predmet vecitog podsmeha, ako to nije htela onda je umesto one stvari pre 18 godina trebala da koristi glavu…

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Ahmed

Čekaj, čekaj, po tebi je Elma nemoralna, a šta je sa Muamerom? Jeli on bio moralan? Pa nije. A non stop je drobio o moralu, a švalerisao se, pa još i vjersko lice, koje najbolje zna šta je blud, i gde će da završi na onom svijetu, i još ga ove vjerske neznalice proglašavaju šehidom. Ovo je ludnica od jadnih muslimana, više se ne zna ni ko je vjernik ni ko nije, oni što drže dersove i predstavljaju se kao veliki vjernici, oni su najgori.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Mili

Ma kako da ne, za njim je bila jagma. Da se nije napljačkao, nebi ni ona prva ostala sa njim.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Denisa

Jel’ Elma na silu upala u brak Muamera Zukorlića ili je on nju saletavao i jurio kao i Belkisu Crnovršanin? Sad su samo žene krive, jeli, a on neiživljeni seljak nije video žensko do ženidbe, a pogotovo sad kad je već ostario, rešio da nadoknadi izgubljeno.

Denisa
Denisa
1 godina ranije

Vidi se da si neupucen uopste,jer za tebe je nemogyca misija za nekim da trce kao sto su za njim,i on uopste nije ostario nego je preselio mlad na bolju svijet sigurno…nikad nisi upoznao takvog coveka pa zato tako blebeces….jer takvi kao ti nisu mogli ni da mu pridju blizu a kamoli da ga upoznaju

Hasko
Hasko
1 godina ranije
Odgovor za  Denisa

Ka mafijašima i lopovima se ne prilazi lako !

Zadnja izmjena 1 godina ranije od Hasko
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 godina ranije

Ti si se pogubio, opet propovedaš moral hrišćanskog učenja. Ne može se naći druga i treća žena a da se ne prevari prva, a po vašoj vjeri i druga i treća i četvrta su dopuštene ako na prvom mjestu imaš materijalu opskrbu što je poštovani Mufty imao. Počinjem da sumnjam da ti nisi neki kripto hrišćanin.

sara
sara
1 godina ranije

Ma daj kakav moral hriscanskog ucenja, hoces da kazes da hriscani zivot posvete samo jednoj zeni? Malo morgen, samo sto vi ne ozvanicite taj brak u crkvi, mislim svaleraciju nego sve navodno tajno.
Muskarci su od postanka sveta jaci pol, I jednostavno imaju nagon za dominiranjem, i svi poslanici su bili muskarci kod svih religija, I sve bozje Knjige, objave tumacili su samo muskarci.I kod svih religija autoriteti su muskarci i sve zakone i crkvene I serijatski pisali su muskarci. Hmmm, tu mi nikada nesto nije bilo bas u redu.
Interesantno, zar ne?
Visezenstvo nije postalo sa Islamom, i hriscani I Jevreji su pre Islama ziveli sa mnogo zena i nisu imali ogranicenje na 4. I dan danas Hriscani I Jevreji u africkim i arapskim zemljama zive sa vise zena.
U Evropi, zadnjih tridesetak godina, od kada nam svetski hohštapleri tumace Islam, postoji tendencija tih bolesnih umova da ozakone i Visezenstvo.
Visezenstvo u Islamu nije zabranjeno, ali nije ni dozvoljeno, to je opsirna Tema nekom drugom prilikom.
Medjutim ovo bih istakla, u Islamu je perporuceno da sve ono sto se pokaze lose u praksi, kao sto je visezenstvo, treba ga se okaniti, jer Islam nije dogma, Islam je rastuca, razvojna, bozja rec, Islam je od svih religija imao I imace, najbolji dijalog sa naukom.
Do sada, praksa je pokazala, da na nasim prostorima, muskarci koji su ziveli sa vise od jedne zene, su to radili iz požude, negativnog ega u sebi, zeljom za dokazivanjem, jednostavno iz losih moralnih pobuda, a ne iz humanitarnih razloga. Takve familije, postajale su pravo ruglo jedne sredine, gde su te zene najveci dušmani bile jedna drugoj, gde su ta deca od jednog oca a vise majki bili jadni drugima takodje dušmani, a nikada prava braca. Najbolji primer za ovo su Zukorliceve zene i deca!!!
Da se kratko vratim na pocetak moga komentara, kuda ide Moral u 21 veku?
Istorija sa Pesteri se poziva na propovedanje morala hriscanskoga ucenja, a zaboravlja koliko se dece rodi u manastirima i dadne na usvajanje.
Zato govoriti o moralnim vrednostima, prvo se mora znati sta je to moral
Moral je ono sto je pravedno, ne samo za mene ili za tebe vec za svako zivo bice na zemlji.
Dok hriscani zive u tajnosti sa vise zena, muslimani pokusavajuci opravdati svoj zivot sa vise zena kroz svoju religiju, za mene su I jedni i drugi degenerisani bozji robovi, koji su izgubili bitku sa svojim egom, nesposobni da pronadju svoju polovinu, vec nalaze neke bezvredne krpe sa stotine zakrpa.

Haber gelmijor jaradan
Haber gelmijor jaradan
1 godina ranije
Odgovor za  sara

..Interesantno razmišljanje,iz prvog dijela teksta,…kako saro tumačiš to, da je i bog bog,a ne božica…islam odbacuje i bogorodicu…ako imaš vremena napiši,volio bih pročitati tvoj stav(mišljenje).

sara
sara
1 godina ranije

OK, Poslanici kod svih religija su bili muskarci, to je istina, ali da li ta istina iskljucuje zenu iz svih aspekata odlucivanja, da li Zena nema sta da trazi u tumacenju Bozije reci?
Do sada je tako bilo, i sada je tako i tu se ne vidi promena.
Neznam pravi odgovor, ali to me ne sputava da diskutujem na tu temu, i da trazim odgovor i da dam svoje misljenje, ovoga puta o zivotu u poligamiji.
Gospodar nije rodio i nije rodjen, a muskarci i radjaju i rodjeni su kao i zene.
Pre nekoliko vekova nije postojala zena hirurg, danas ih ima koliko i muskaraca, znaci desila se promena, to je Taj razvoj i rast ljudske svesti, Islam mora i treba, kroz delovanje svojih sledbenika ici napred, a ne nazad. Svakako nesme stajati u mestu, jer Islam nije dogma.
Znam bices opet iznenadjen, ali za mene su talibani inkvizicija iz srednjeg veka, oni su trnje na putu razvoja Islama.

Enes
Enes
1 godina ranije

Masalah,da vas Allah sacuva divna porodica.

16
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.