BNV pozvala Erdogana da pošalje turske lekare u Sandžak zbog infekcije u novopazarskoj bolnici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić pozvala je danas turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da medicinsko osoblje iz te zemlje uputi u Sandžak zbog kako je navela, jako ozbiljne situacije sa epidemijom korona virusa.

1205foto EPA EFE SALVATORE DI NOLFI 678x382

{module Oglas 2 – 2020}

Ona je u pismu Erdoganu navela da od početka juna u Novom Pazaru i Tutinu broj obolelih „ubrzano raste sa velikim brojem težih slučajeva koji zahtevaju bolničku i medicinsku pomoć“.

„Situacija je poslednjih deset dana postala jako ozbiljna, u Novom Pazaru i Tutinu imamo više desetina novih slučajeva na dnevnom nivou, a pacijenti u kritičnom stanju se svakodnevno šalju na dalje lečenje u veće medicinske centre širom Srbije“, navela je Jasmina Curić a preneo BNV.

{module Oglas 1 – 2020}

Upozorila je da je u novopazarskoj bolnici 20 lekara i više od 40 medicinskih tehničara i pomoćnog osoblja inficirano korona virusom kao i da se broj umrlih „povećava iz dana u dan“.

„Imajući u vidu relativno nisku stopu smrtnosti u Turskoj u poređenju sa velikim broj zaraženih u Vašoj zemlji, uvereni smo da će Vaše medicinsko osoblje, pre svega lekari, adekvatno zameniti naše obolele lekare i na taj način pomoći prevazilaženju krize u kojoj se narod Sandžaka našao u ovoj opštoj nevolji“, navela je predsednica BNV u pismu turskom predsedniku.

{module Oglas 0 – 2020}

Izvor:Beta

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.