Smailović stupio na dužnost na mjesto direktora u OŠ Avdo Međedović

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dana, 03.04.2020. godine, u prostorijama OŠ Avdo Međedović, održana je konstitutivna sjednica Privremenog organa upravljanja, imenovanog od strane ministra prosvjete Mladena Šarčevića, nakon sto je škola, zbog samovolje bivšeg direktora, bila u blokadi od 21.02.2020. godine do danas.

dfbghfze567zw456w45gf

{module Oglas 1 – 2020}
Za članove Privremenog školskog odbora, iz reda roditelja, imenovani su: dr. Enis Ujkanović i dr. Almir Pramenković, u ime uposljenika: prof. Esad Kolašinac i prof. Ferida Divanefendić, dok je kao predstavnik BNV-a imenovan dr. Admir Muratović.

Na sjednici je izabrano rukovodstvo Privremenog organa.

Za predsjednika je izabran, dr. Admir Muratović, za zamjenicu predsjednika prof. Ferida Divanefendić, te Amela Spahić, sekretara škole, za zapisničarku.

sfghrz45645fgtrh

{module Oglas 0 – 2020}

Na današnjoj sjednici je potvrđena odluka o imenovanju prof. Safeta Smailovića za VD direktora OŠ Avdo Međedović, kao i odluka o potpisivanju ugovora između Privremenog organa upravljanja i novog VD direktora.

Sjednici odbora prisustvovao je i predstavnik sindikata uposljenika.

Poslije uspješnog okončanja sjednice koja je protekla u izuzetno korektnoj atmosferi, uz prisustvo predsjednika Privremenog organa upravljanja, sekretara škole i novog VD direktora, izvršene su sve neophodne proceduralne radnje kako bi novo rukovodstvo odmah krenulo u rješavanje nagomilanih problema.

Posebno će se raditi na tome, da se u saradnji sa nadležnim ministarstvom, iznađe model kako bi se zaostale plate zaposljenih regulisale po ubrzanoj proceduri.

Novo rukovodstvo će u narednom periodu učiniti sve što je u njihovoj moći da OŠ Avdo Međedović bude ono što joj pripada, škola od posebnog značaja za bošnjački narod u Srbiji, ali i model kako trebaju izgledati sve ostale obrazovne institucije u državi, ali i šire. (SANA)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker