SMAILOVIĆ: Nisam učestvovao na konkursu i ponosim se članstvom u partiji (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Deo zaposlenih, predvodjeni direktorom Ahmedinom Djerlekom, sprečili su danas novoimenovanog vršioca dužnosti direktora Safeta Smailovića da udje u krug Osnovne škole “Avdo Medjedović” u Novom Pazaru.
ghhndrz76e57

{module Oglas 2019 – U članku 1}
Aktuelni direktor Ahmedin Djerlek prethodno je optužio ministra prosvete Mladena Šarčevića “za ignorisanje procedure i protivzakonito imenovanje direktora koji nije ni učestvovao na konkursu”.

“Školski odbor je odlučio da protiv ministra pokrene krivični postupak, i sve dok postupak bude u toku nećemo dozvoliti Smailoviću da udje u školu”, izjavio je Djerlek.

On je tokom razgovora sa novoimenovanim direktorom ocenio da iza tog imenovanja stoje politika i lični interesi “sa ciljem da u predstojećem procesu dobijanja rešenja o stalnom radnom odnosu umesto onih koji su trenutno angažovani dobiju neki drugi nastavnici”.
{module Oglas 2019 – U članku 0}
Smailović je medijima izjavio da je “zbog dva neuspela konkursa u školi” ministar Šarčević njega angažovao na šest meseci, kao privremeno rešenje.

On je dodao da će eventualna rešenja o stalnom radnom odnosu biti donošena “samo na osnovu dosadašnjih rezultata kandidata”.

Smailović je na pitanja da li su tačni navodi njegovih protivnika da nije ni učestvovao na konkursu i da li je član Glavnog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) i predsednika Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije Muamera Zukorlića odgovorio potvrdno.

“Nisam učestvovao na konkursu i ponosim se članstvom u partiji”, rekao je Smailović novinaru Sto plus radija.

On je dodao i da će sutra ponovo doći na posao.

Podršku dosadašnjem direktoru prethodo je dalo Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

BNV je u saopštenju navelo da su Nastavničko veće i Školski odbor OŠ “Avdo Medjedović” tajnim izjašnjavanjem dali podršku kandidatu Zahiru Gudževiću i imenovanje Smailovića okarakterisalo kao “još jedan čin drske diskriminacije prema Bošnjacima”.

Taj manjinski organ je naglasio da se kompletna nastava u OŠ “Avdo Medjedović” odvija na bosanskom jeziku i predstavlja jednu od ustanova od posebnog značaja za Bošnjake.
{module Oglas 2019 – U članku 2}
“Zbog otvorene diskriminacije i kršenja Ustava i zakona BNV će pokrenuti sve mehanizme zaštite prava Bošnjaka i podneti krivične prijave protiv ministra i svih odgovornih”, navodi se u saopštenju.

Pogledajte video :

{module Oglas 2019 – U članku 0}

https://www.youtube.com/watch?v=KR1bA2Y_T9g

(Beta, Radio sto plus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker