Novi Pazar / Školska godina će kasniti u ”Bratstvu” i ”Dva heroja”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nastava u novopazarskim školama počeće 1. septembra po modelima koje je predložilo Ministarstvo prosvete osim u “Bratstvu” i Srednjoj medicinskoj školi “Dva heroja”, najavila je danas članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović.

kids 1093758 1280

{module Oglas 1 – 2020}

Ona je u izjavi za radio Sto plus rekla da će nastava u “Bratstvu” početi 21. septembra zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i nadogradnji te škole, dok će “Dva heroja”, koja je bila privremena kovid bolnica, početi sa radom nedelju dana ranije.

“Sve ostale škole počinju sa radom po planu i modelu koje je propisalo Ministarstvo prosvete. Mi u Novom Pazaru imamo veliki problem jer su nam škole brojne, a imaju malo prostora zbog čega je bilo teško uraditi planove nastave. Škole će organizovati nastavu kako bi obezbedile zdravlje učenika i nastavnika, a ukoliko se nešto desi odmah ćemo promeniti model i preći na nastavu na daljinu (online)”, izjavila je Demčović.

{module Oglas 0 – 2020}

Ona je kazala da će Zavod za javno zdravlje dezinfikovati sve škole i obučiti pomoćne radnike na koji način da održavaju higijenu kada se deca vrate u klupe.

“Važnu ulogu će imati i roditelji i nastavnici koji treba decu da nauče da drže distancu, nose maske. Nastavnici će imati obavezu da učionice provetravaju tokom malog odmora i spreče decu da se okupljaju u većim grupama”, dodala je Demčović.

Ona je istakla da je nošenje maske u školi obavezno, da će njihova kupovina biti obaveza roditelja, da je lokalna samouprava obezbedila dovoljno maski za nastavnike, a dezinfekcionih sredstava i druge opreme za škole.

“Učenici mogu na kratko skinuti maske dok slušaju predavanja, ali ih moraju staviti kada odgovaraju. Đacima koji putuju dva do tri kilometra do škole preporučujemo da, umesto korišćenja javnog prevoza, pešače kako bi smanjili rizik od zaraze”, rekla je Demčović.

(Radio stoplus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker