Novi Pazar – Potpisi i za razrešenje rektora Kostića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pokrenuta peticija za vraćanje na posao predavača na Državni univerzitet u Novom Pazaru

Vraćanje na posao predavača na Departmanu za biomedicinske nauke Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) – docenata Vere Vukanić, Fadila Škrijelja i Mersudina Mulića zahteva se potpisivanjem onlajn peticije koju je pokrenuo Ljubiša Popović iz Beograda. Istom peticijom traži se razrešenje rektora te visokoškolske ustanove Miladina Kostića.

Peticiju je, do sada, potpisalo više od stotinu građana, a u obrazloženju za njeno pokretanje navodi se da je rektor uručenjem rešenja o prekidu radnog odnosa, „prekršio zakon, pokazao neakademsko i neprofesionalno ponašanje, očigledan revanšizam i zloupotrebu funkcije“.

Otpušteni predavači Vukanić, Škrijelj i Mulić optužili su rektora Kostića da ih je nezakonito otpustio i na taj način im se sveti „jer su pokrenuli postupak da se utvrdi da li on sa 68 godina starosti može da se kandiduje za rektora DUNP“. Kostić je na čelu DUNP bio tri mandata, devet godina, od 2012. do pre par meseci kada je na to mesto izabran profesor Bratislav Mirić. Do poslednjeg trenutka verovalo se da će Kostić dobiti i četvrti mandat i izbor njegovog naslednika za dobar deo javnosti bio je iznenađenje.

On je treći mandat započeo sa 65 godina starosti, ali je to tada objašnjeno „da je proleće, a rektor tek u decembru puni 65 godina“.

Otkazi predavačima su uručeni po nalogu prosvetne inspekcije Veri Vukanić, a Škrijelju, neurologu, i Muliću, internisti-endokrinologu, zato što su istovremeno radili na DUNP i u svojim privatnim ordinacijama. (Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker