Novi Pazar / OŠ ”Bratstvo” : Đaci u klupe od 21. septembra, prvaci od 1.

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Iako se 92 odsto roditelja učenika OŠ ”Bratstvo” izjasnilo za neposrednu nastavu, ona će se odvijati po kombinovanom modelu. Neposredna nastava za sve đake, osim za prvake, počeće sa zakašnjenjem, 21. avgusta.

bratstvo 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

Radove na rekonstrukciji školskog objekrta, koji bi trebalo da budu završeni pre dogovorenog roka, tačnije do kraja tekuće godine, obišli su danas predstavnici donatora iz Kancelarije za javna ulaganja i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Aktuelni radovi na početku školske godine u značanoj meri utiču na odabir modela, ali i neposrednu nastavu u Osnovnoj školi Bratstvo, za koju se izjasnilo čak 92 odsto anketiranih roditelja. Ipak, svi osim prvaka, novu školsku godinu moraće da započnu online nastavom.

”Mi smo u rekonstrukciji i počećemo 21.septembra sa redovnom nastavom. Naravno, biće kombinacija zbog velikog broja učenika i nedovoljnog prostora. Kombinovaćemo online i neposrednu nastavu. Biće roditelji obavešteni blagovremeno. 21.septembra ćemo krenuti u 22 učionice. Što se tiče prvaka, oni će krenuti od 1.septembra i za njih smo obezbedili prostorije u okolini škole”, rekao je direktor OŠ ”Bratstvo” Dejan Kulundžić.

{module Oglas 0 – 2020}

Roditeljski sastanci za učenike prvog i petog razreda održaće se 31.avgusta – najavljuje Kulundžić. Kombinovani model nastave, ističe, primenjivaće se u starijim razredima.

Nekih 70 do 80 odsto učenika će imati neposrednu nastavu, a mi ćemo nedeljno menjati starije razrede da idu na online nastavu. Učenici od 1. do 5. razreda će ići kompletno na neposrednu nastavu u novoj školi, koja će se, zapravo jedan veći deo završiti do 21.septembra”, kaže Kulundžić.

Direktor škole, koji je sa predstavnicima donatora iz Kancelarije za javna ulaganja i gradonačelnikom Novog Pazara obišao radove, ističe da oni teku bolje od očekivanog, te da će biti završeni značajno pre planiranog roka. Dinamikom radova zadovoljan je i gradonačelnik Nihat Biešavac.

”Sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja i direktorom škole obišli smo radove, čija je vrednost više od 600 miliona dinara. Ovo će biti jedna od najboljih škola, ne samo u Novom Pazaru nego i u Srbiji. Imaće i bazen, tako da će, kako đaci tako i nastavnici imati izvanredne uslove za rad”, ocenio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

U prvi razred u OŠ ”Bratstvo” upisan je 221 učenik. Zbog rekonstrukcije škole, koja postaje jedna od najsavremenijih u Srbiji, testiranje i upis najmalađe generacije obavljen je u prostirjama obližnjeg vrtića. Nastava za njih počinje na vreme, 1. septembra, a prema rečima direktora Kuludžića u alternativnim prostorima u neposrednoj blizini škole biće obezbeđeni svi uslovi za bezbedno odvijanje nastave, u skladu sa preporukama o zaštiti od koronavirusa.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker