Novi Pazar / Mnogo đaka, malo prostora

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gradski štab za vanredne situacija preduzima sve mere za bezbedan početak nove školske godine u Novom Pazaru. Obezbeđeno je sve što je Ministarstvo prosvete definisalo kao prioritet.

novi pazar 678x450

Foto : Senko Župljanin

{module Oglas 1 – 2020}

Predstavnici novopazarskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) danas će u školama održati obuku za zaposlene, upoznaće ih sa načinima funkcionisanja, koji treba da osiguraju maksimalnu bezbednost učenika i nastavnika.

Bezbednom početku nove školske godine u uslovima epidemije korona virusa, bio je posvećen sastanak Gradskog štaba sa direktorima osnovnih i srednjih škola i predstavnicima stručno-pedagoškog nadzora za Novi Pazar, Sjenicu i Tutin.

„Dogovarali smo detalje oko početka nove školske godine, jer svaku školu prate neke specifičnosti. Uradićemo sve da 16.500 učenika i 2.000 zaposlenih novu školsku godinu počnu bezbedno“, ističe novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac i podseća da Novi Pazar ima 22 škole – 16 osnovnih i šest srednjih i da zbog velikog broja đaka neke škole rade u tri smene.

{module Oglas 0 – 2020}

Rukovoditeljka službe za stručno-pedagoški nadzor Mirsada Tripković kaže da su škole na vreme obaveštene o merama koje treba da preduzmu i raduje je što Gradski štab za vanredne situacije insistira na poštovanju tih mera.

„Kako naše škole uglavnom imaju veliki broj učenika, to zahteva dodatnu posvećenost i kreativnost u organizaciji uslova za početak nastave“, dodaje ona.

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović medijima je rekla da je sve spremno za početak nove školske godine 1. septembra.

Nastava će kasniti u OŠ „Bratstvo“ i Medicnskoj školi „Dva heroja“. U OŠ „Bratstvo“ nastava počinje kasnije, 21. septembra, jer se školska zgrada rekonstruiše i nadograđuje, a u Medicinskoj školi đaci će sesti u klupe 14. septembra. U toj školi je od sredine marta do pre petnaestak dana bila smeštena kovid bolnica.

Demčović je istakla da će sve ostale škole rad početi po planu i modelu koje je propisalo Ministarstvo prosvete.

„Mi u Novom Pazaru imamo veliki problem jer su nam škole brojne, a imaju malo prostora zbog čega je bilo teško uraditi planove nastave. Škole će organizovati nastavu kako bi obezbedile zdravlje učenika i nastavnika, a ukoliko se nešto desi, odmah ćemo promeniti model i preći na nastavu na daljinu“, izjavila je Demčović.

Naglasila je da je nošenje maske u školi obavezno, da će učenicima maske kupovati roditelji i da je lokalna samouprava obezbedila dovoljno maski za nastavnike, dezinfekcionih sredstava i druge opreme za škole. (Danas)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker