Medresa bez poziva sa direktorima svih škola kod gradonačelnika Biševca

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Iako je Grad Novi Pazar jučer pozvao na sastanak sve direktore osnovnih i srednjih škola, Medresa Gazi Isa-beg nije dobila poziv. Početak nove školske godine bio je povod, kao i organizacija nastave uz sve mjere zaštite ali bez predstavnika najstarije obrazovne institucije

XFRTHUTZIZRIRZT

{module Oglas 1 – 2020}

-Ja mislim da je to još jedan od propusta lokalne samouprave i Grada Novog Pazara jer je Medresa i najstarija škola ovog Grada. Postala je identitet i simbol Grada Novog Pazara i Sandžaka općenito nosi ime osnivača ovog Grada. Bez obzira na našu autonomnost u rukovođenju i organiziranju nastave i funkcioniranja Medrese mislim da je predstavnicima Medrese bilo mjesto na tom sastanku, kaže gostujući u Jutarnjem programu STV predsjednik Uprave Medrese sandžački muftija Abdurahman ef. Kujević.

{module Oglas 0 – 2020}

Bez obzira na to, Medresa je organizovala kompletno funkcioniranje. Nastava počinje 7. septembra u svim gradovima, osim što će se u Rožajama odvijati onlajn u skaldu s odlukom te zemlje da odloži početak za oktobar.

Također, preduzete su i sve mjere zaštite pa je pripremljena i prostorija u kojoj će biti izolovan onaj kod kojeg budu primijećeni bilo kakvi simptomi do dolaska roditelja i prebacivanja u bolnicu. Internat je predviđen isključivo za učenike koji nisu iz Novog Pazara i bliže okoline.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker