BNV traži od Šarčevića da imenuje Zahira Gudževića za direktora OŠ ”Avdo Međedović”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Jasmina Curić uputila je pismo Mladenu Šarčeviću, ministru prosvjete nauke i tehnološkog razvoja u kome je zatražila da sprovede volju kolektiva OŠ „Avdo Međedović“ u Novom Pazaru u procesu imenovanja direktora te ustanove.
OŠ Avdo Međedović
{module Oglas 2019 – U članku 1}
 
U pismu se između ostalog kaže:
 
„Osnovna škola „Avdo Međedović“ u Novom Pazaru je jedna od obrazovno-odgojnih ustanova koja je od posebnog značaja za Bošnjake i u kojoj se kompletna nastava odvija na bosanskom jeziku.
 
 Imajući u vidu je proces za izbor direktora Osnove škole „Avdo Međedović“ u toku, Bošnjačko nacionalno vijeće je sa naročitom pažnjom pratilo ponovljen konkurs te ustanovilo da je procedura protekla u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.
 
Nastavničko vijeće OŠ “Avdo Međedović“ u Novom Pazaru, je tajnim izjašnjavanjem na posebnoj sjednici održanoj 03. februara 2020. godine, dalo većinsku podršku kandidatu Zahiru Gudževiću sa 54 glasa, drugi kandidat Ajsela Hadžiahmetović dobila je 16 glasova, a treći kandidat Ekrem Hukić dobio je 10 glasova prisutnih članova Nastavničkog vijeća.
{module Oglas 2019 – U članku 0}
Na sjednici Školskog odbora, kandidat Zahir Gudžević dobio je osam glasova, koliko je i bilo prisutnih članova Odbora.
 
Bošnjačko nacionalno vijeće je na osnovu svega gore navedenog, kao i dokumentacije koja je dostavljena uz zahtjev za mišljenje na izbor direktora dalo pozitivno mišljenje na izbor Zahira Gudževića na mjesto direktora ove škole. 
 
Imajući u vidu sve navedeno i značaj Osnovne škole „Avdo Međedović“, Bošnjačko nacionalno vijeće je dalo punu podršku kolektivu škole u vezi sa izborom direktora. 
 
Poštovani ministre, u skladu sa gore pomenutim, očekujemo od Vas da u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, na mjesto direktora Osnovna škole “Avdo Međedović” imenujete Zahira Gudževića, kandidata koji je dobio podršku kolektiva, Školskog odbora ove škole i Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kako bi ova škola mogla neometano nastaviti sa svojim radom.“ (BNV)
{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker