BNV najoštrije osuđuje odluku Ministarstva o imenovanju vršioca dužnosti direktora OŠ Avdo Međedović u N.Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bošnjačko nacionalno vijeće najoštrije osuđuje odluku Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja o imenovanju vršioca dužnosti direktora OŠ Avdo Međedović u Novom Pazaru koja predstavlja još jedan čin drske diskriminacije prema Bošnjacima. 

safet samilovic

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku o imenovanju direktora protivno volji kolektiva OŠ Avdo Međedović u Novom Pazaru koja je jedna od obrazovno-odgojnih ustanova od posebnog značaja za Bošnjake i u kojoj se kompletna nastava odvija na bosanskom jeziku.

Podsjećamo javnost da je proces za izbor direktora OŠ „Avdo Međedović“ bio ponovljen te da je Bošnjačko nacionalno vijeće sa naročitom pažnjom pratilo konkurs i ustanovilo da je procedura protekla u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. 

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Nastavničko vijeće OŠ “Avdo Međedović“ u Novom Pazaru, je tajnim izjašnjavanjem na posebnoj sjednici održanoj 03. februara 2020. godine, dalo većinsku podršku kandidatu Zahiru Gudževiću, a na sjednici Školskog odbora, kandidat Zahir Gudžević dobio je jednoglasnu podršku članova Odbora.

Bošnjačko nacionalno vijeće je na osnovu svega gore navedenog, kao i dokumentacije koja je dostavljena uz zahtjev za mišljenje na izbor direktora dalo pozitivno mišljenje na izbor Zahira Gudževića na mjesto direktora ove škole. 

Bošnjačko nacionalno vijeće će zbog otvorene diskriminacije i kršenja Ustava i zakona pokrenuti sve mehanizme zaštite prava Bošnjaka i podnijeti krivične prijave protiv ministra i svih odgovornih.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.