Rahmetli Mujo je preselio u 66. godini, na “Pazarskoj plaži” zasađeno 66 sadnica njemu u čast

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na “Pazarskoj plaži” na jezeru Gazivode zasađeno je 66 stabala, u znak sjećanja na Mustafu Muja Crnišanina, koji je preselio na ahiret prije tri dana. Akciju su organizovali njegovi drugovi iz brigade veterana Omladinske radne akcije “Novi Pazar-Ribariće”. Sadnji stabala prisustvovala je i porodica rahmetli Muja.

Na “Pazarskoj plaži” simbolična radna akcija, jedna akcijaška uniforma ostala je neobučena, pripadala je vrijednom i dobrom čovjeku, rahmetli Mustafi Muju Crnišaninu. Okupili su se akcijaši da dovrše sadnju stabala, akciju u kojoj je ljetos učestvovao rahmetli Mujo.

Stabla će simbolizovati godine života koje je rahmetli Mujo proveo na ovom svijetu, a predstavljaće i život koji je toliko volio a koji je nesebično trošio na hairli stvari za zajednicu. Komandant ORA Ribariće, Kasim Zoranić za rahmetli Muja imao je samo riječi hvale.

Akcijaš Senad Župljanin ispratio je rahmetli Muja put Beograda iz sobe novopazarske bolnice, ni pomišljao nije da je to njihov posljednji susret.

Porodica uprkos bolu zbog preseljenja na ahiret rahmetli Muja, smogla je snage da prisustvuje današnjoj akciji, i da zahvale na gestu akcijašima, ali i zajednici za svu podršku i riječi hvale za njihovog rahmetli oca.

Sadnja stabala predstavlja sve dobro što je rahmetli Mujo dao zajednici, šuma na “Pazarskoj plaži” svjedočiće njegovom postojanju na ovom svijetu i nesebičnom davanju u mnogim društveno odgovornim projektima. (rtvnp)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex