Rahić o medijskoj hajci protiv učiteljice iz Novog Pazara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Medijska hajka protiv učiteljice Adele Karaahmetović-Melajac je očigledno, sudeći po izjavi direktora Osnovne Škole “Rifat Burdžović Tršo” gospodina Nusreta Zukovića, a na osnovu njegovog uvida situacije i razgovora sa učiteljicom Adelom ishitrena i brzopleta, jer su teški i optužujući sudovi izrečeni bez poznavanja i utvrđivanja stvarnih činjenica.

Događaj o kojem priča cijeli Sandžak, Srbija i šire, se očito dogodio na drugom času, u sklopu svečanosti prijama prvaka koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

Intoniranje himne “Bože pravde” i čitanje pozdravnog pisma ministra prosvete Republike Srbije se dogodilo na prvom času.

U skladu sa tim, treba hladne glave i bez lova na veštice sagledati ovu situaciju i ne tražiti spaljivanje na lomači bilo koga, bez čvrstih i realnih dokaza i argumenata.

I Jovanku Orleanku je katolička crkva na podstrek engleskog kralja, čisto iz političkih razloga i potreba nepravedno optužila i nevinu spalila na limači, a poslije pet stoljeća, ta ista moćna crkva je priznala da je napravila tešku grešku i grijeh prema odvažnoj Jovanki Orleanki i kanonizirala je u sveticu.

Prema tome, treba trezveno sagledati cijeli slučaj i ne politizirati ga bespotrebno, jer očigledno nema razloga za to.

Očigledno je da je na prvom času realizirana naredba ministarstva prosvete, koja je predmet posebne diskusije i analize, a na drugom času je realiziran drugi dio programa svečanog prijama prvaka koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku čiji je sastavni dio bila himna sandžačkih Bošnjaka “Ja sin sam tvoj”.

U skladu sa tim, treba zaustaviti svaku medijsku i političku hajku protiv učiteljice Adele Karaahmetović-Melajac i Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” jer očigledno da stvarnih elemenata za nešto tako nema.

Nama u Sandžaku i u cijeloj Republici Srbiji treba mir, tolerancija, međusobno razumjevanje i suživot, a ne bespotrebno i vještačko podizanje tenzija, što čine pojedini neodgovorni beogradski mediji.

U skladu sa svim rečenim, ubjeđen sam da će Ministarstvo prosvete Republike Srbije donijeti pravednu i poštenu odluku, u skladu sa realnom situacijom, putem koje će nepobitno utvrditi da koleginica Adela i rukovodstvo Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” u Novom Pazaru nisu uradili ništa protivzakonito.

A mi u Sandžaku, bez obzira na vjeroispovjest i naciju, u obavezi smo ne samo da očuvamo, već i da pozitivno nadogradimo tradicionalno dobre međunacionalne i međukonfesionalne odnose između naših bratskih naroda.

Političari i politike dolaze i prolaze, a narodi su trajne i neprolazne kategorije.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker