Pogledajte objavu Elme Elfić Zukorlić koja će vas ganuti do suza povodom godišnjice smrti rahm. Muamera Zukorlića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

S poštovanjem i dubokom zahvalnošću želim se obratiti Bošnjačkoj akademiji nauke i umjetnosti, kao i svim cijenjenim akademicima, predvođenim predsjednikom, akademikom Akšamijem, za način na koji pravilno i dostojanstveno odajemo počast radu inaslijeđu akademika rahmetli Muamera Zukorlića – Muftije. Njegov doprinos na mnogim poljima ostavio je dubok trag.

Prvi i najznačajniji aspekt njegovog rada bio je usmjeren na rast i razvoj Islamske zajednice u Srbiji. Muftija rahmetli Muamer Zukorlić je posvetio svoj život vođstvu Islamske zajednice, čime je doprinio njenom jačanju i obnovi vrijednosti. njegova uloga je bila ključna u povratku dostojanstva Islamske zajednice te Bošnjacima u Sandžaku, ali i širom regiona i svijeta.

Drugi važan doprinos akademika rahmetli Zukorlića Muftije odnosi se na oblast visokog obrazovanja i podizanju institucija od značaja. Njegova predanost promociji obrazovanja zaslužuje posebno priznanje. Njegova uloga u podizanju nivoa obrazovanja u zajednici ima dalekosežne posljedice i doprinos stvaranju obrazovane elite, što je ključno za razvoj i napredak zajednice. Bio je jedan od inicijatora, osnivanja i razvijanja i drugih bošnjačkih institucija poput Banu-a, SBK-a, važnih za očuvanja i afirmaciju bošnjačkog identiteta.

Treći segment njegovoh djelovanja obuhvata političku sferu. Muftija Zukorlić aktivno je sudjelovao u političkom životu i zalagao se za prava i interese bošnjačke zajednice, istovremeno promovirajući suživot temeljen na načelima pravde i jednakosti. Njegovo političko angažiranje doprinijelo je poboljšanju predstavljanja i afirmaciji te zajednice, te izgradnji okvira za harmoničan suživot sa svim narodima ove zemlje.

Svi ovi aspekti njegovog rada čvrsto su povezani, težeći zajedničkom cilju – podizanju bošnjačke elite i osiguranju adekvatnog obrazovanja unutar vlastitog sistema djelovanja. Ovo je posebno važno na području Sandžaka gdje se bošnjačka elita suočila sa brojnim izazovima tokom turbulentne istorije. Stoga sjećanje, na akademika rahmetli Muamera Zukorlića – Muftiju u narednim godinama treba biti vođeno tim ciljem, kako bismo njegovali slobodoumne mlade generacije koje dolaze.

Na kraju, želim izraziti svoju duboku zhvalnost Bogu za privilegiju što sam tokom svih ovih godina, osim što sam bila  supruga i majka njegove djece, bila nepokolebljiva podrška i suradnica u svim područjima njegovog djelovanja tijekom vremena.

Elma, Amir, Mina, Ajša, Ahmed

Screenshot/Instagram

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elma Elfić Zukorlić (@elf_zu)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

10 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Esma
Esma
7 mjeseci ranije

Ne terajte cirkus sa ovom zenom…..bas smo se rasplakali i ganuli….hahaaaa….vidi se na njoj kako je u zalosti…..Luly je to…

Hdis
Hdis
7 mjeseci ranije

Mnogo ga zali a odmah posle smrti ga je izdala i ne da svojoj deci da obilaze amidze itd

Sanija
Sanija
7 mjeseci ranije

Jadna li je ova zmija, ceo Pazar joj se ruga! Isterali je srbi, kome sad da se uvali na grbaci, pitanje je koje je muci

Huso
Huso
7 mjeseci ranije

Ubi se placuci. Nemam druga posla. Pusti interes a sada sa decom sama. Sve se raspade.

Zijad ljakić
Zijad ljakić
7 mjeseci ranije

Udario ručno bekira makića, njegovog dugogodišnjeg saradnika i uspešnog vodju hadzija na hadz u meki.’fatao ga za vrat i isti mu povrijedio.u suštni naneo mu više povreda(tjelesnih),.a o duševnim da ne pričamo,nego da šutimo do sudnjeg dana…
Od kako je fizički maltretiro makića protok hadzija iz sandzaka prema meki se zaustavio,niko više ne ide,niti može da ode.,osim onih što idu preko pararijaseta,(pobunjenika)koji su bili od strane zukorlića takodjer maltretirani i protjerani
Iz sandzačkog mešihata koji je osnovao sulejman ugljanin,predsjednik i osnivač sda sandzaka.suljman je lično postavio zukorlića sa 23 godine,za pre’sednika mešihata.a onda je nastao sukob izmedju njih.sulejman je prozvao taj isti mešihat koji je osnovao za razuzdanu i raskalašenu sestru 17 braće,koja se gizdi, šminka,bijeli i rumeni,i hoće braći obraz da uzme.ufatila se pod pazuho,sa vučićem,100 za 1,
i hoće da mu se podade.bruka i jazuk…

Safet kuduzović
Safet kuduzović
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Zijad ljakić

Ti si ljakiću prikriveni simpatizer šija,govoriš o njima pohvalno jer navodno podržavaju hamas i palestinu,a negativno(prikriveno),kritikuješ saudijsku arabiju koja ti je omogućila školovanje i prihvatila te kao svoje dijete…ti nijesi selefija..

Elvedin pezić
Elvedin pezić
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Safet kuduzović

Ljakić,safete ima pravo,teška je rana nanijeta sandzačkom narodu bijući ga i rušeći mu objekte po novom pazaru,odakle je siromašni sandzački čovjek,prehranjivao porodicu.srušen je lokal čovjeku tvrdeći se da je lokal na vakufskoj zemlji,jer se nalazio pored ulice uz arap dzamiju u novom pazaru.vakufe su prisvojili hodze iz izus-a za sebe da bi mogli da imaju više mala(imovine)da bi punili svoje napuhane trbuhe,i prakticirali višeženstvo,i razmnožavali se na uštrb(štetu)siromašnih,uplašenih i nemoćnih sandzaklija.
No najveće zlo koje je nanio svom narodu jeste pozivanje srpske policije da se razračuna sa takozvanim novopazarskim vehabijama.jer su navodno planirali njegovo ubištvo.srpska policija je ovaj poziv zdušno prihvatila i u aprilu 2007 godine napala i pohapsila novopazarske vehabije.a,na planiji ninaja u pešteri u mjestu žabran ubili ismaila prentića,mladića u cvijetu mladosti,u 28 godini života,a ranili senada ramovića.mladi prentić je ubijen,nije imao svoju porodicu(ni ženu,ni djecu).zukorliću je ova elma bila druga žena, samo sa njom je imao 4 djece,i sa prvom takodje 4,što je ukupno 8 djece.koja su sa svojim majkama hranjena sa vakufa i vakufske imovine…ismsil prentić je ubijen a da nije imao djecu da ga oplakuju,da puste suzu za svojim babom,.osim starih i iznemoglih roditelja, kojima je zukorlić isčupao srce za sva vremana.i sad ga ‘falite i pominjete,sram vas i stid bilo…

Selma
Selma
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Elvedin pezić

Kakva li si budala kad se ovako oglasavas….budala kazu nema rogove vec se ovako javlja. .hahaaa….verovatno si izvireo iz neke sahte….

Elvedin pezić
Elvedin pezić
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Selma

E,selma…ja sam alim,iz uleme.upitaj se ti,dali voliš ili ne voliš,alime i ulemu…ako voliš,onda ne piši,.hahaaa..

Selma
Selma
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Elvedin pezić

Eh….kad bi takve budale sebe nazivali alimima..ne glupiraj se molim te….i ne visi po portalima da olajavas nekoga kome nisi dostojan ni ime da pomenes….fyj…

10
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex