Novopazarski ugostitelj Jasmin Dervišnurović: Mantije na stolu kod Erdogana i Vučića
Jasmin Dervišnurović, vlasnik brenda “Sve pod sač’”, postao je prepoznatljivo ime u regiji zahvaljujući domaćim sandžačkim pitama i mantijama, koje su osvojile ljubitelje tradicionalne hrane. Njegovi specijaliteti sada su dobili i međunarodnu pažnju, nakon što je poslužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana.
Preko svog zvaničnog profila na društvenim mrežama, Dervišnurović je podijelio fotografije na kojima je zajedno sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Republike Turske, Recepom Tayyipom Erdoğanom, kao i njihovim suprugama, Tamarom Vučić i Eminom Erdoğan. U svom Facebook statusu, koji je prenesen u cijelosti, istakao je:
“! Velika čast za naš tim iz Sve pod sač! ✨ Danas smo imali priliku da poslužimo naše tradicionalne specijalitete iz Novog Pazara predsjedniku Aleksandru Vučiću i njegovom uvaženom gostu, predsjedniku Republike Turske, Redžepu Tajipu Erdoganu. 🇷🇸🇹🇷 Na stolu su se našle naše prepoznatljive mantije, pite i drugi specijaliteti, pripremljeni s ljubavlju i po starim receptima. Ponosni smo što smo baš mi bili izabrani da predstavimo dio naše bogate gastronomske tradicije na ovako značajnom događaju. Hvala našem predsjedniku na pozivu i ukazanom povjerenju.”
Dervišnurović je na svom Facebook profilu podijelio ovaj poseban trenutak iz svoje karijere, uz fotografije s liderima i njihovim suprugama. U emotivnom statusu, izrazio je ponos što je njegov tim imao priliku da predstavi gastronomske specijalitete iz Novog Pazara na ovako visokom nivou. Mantije i pite, pripremljene po starim receptima, krasile su stol za vrijeme ovog značajnog diplomatskog susreta.
“Ovo je velika čast za naš tim i priznanje za naš rad”, napisao je Dervišnurović. “Ponosni smo što smo izabrani da predstavimo dio naše bogate gastronomske tradicije.” Njegova sposobnost da spoji tradiciju sa modernim pristupima kuhanju omogućila mu je da izgradi uspješan brend prepoznatljiv širom Balkana.
Dervišnurovićev rad ne samo da promoviše autentičnu sandžačku kuhinju, već i povezuje kulture, spajajući srpske i turske predsjednike i njihove supruge za istim stolom uz mirise i ukuse Novog Pazara.
Samo me interesuje
Koliko poreza placa ovaj Jasmin?
Nikad nisam dobio racun kod njega u radnji a i dok sam bio u radnji nikad nisam video da je ikome dao racun
Lako je se ponasat tako kad drzavi ne daje dinar pdv-a
Druze, plati porez pa se posle kurci koliko hoces
Placa sve uredno.
Nego,nego mantije
Mantije su srpski specijalitet, nastao po manastirskim kuhinjama. Trebate da ih zovete džamijantije, kako bi i taj specijalitet, lakše mogao da proguta “Sultan”, Ovako, uvaljujete mu tipičan srpski specijalitet.
Žvalavom je Sultan uvalio Seldzuka u usta,kojeg ces ti zajedno sa picoustim da platis debelo,sve sa parama naroda Srbije i kad guzata guvernerka Tabakovic i veliki ekonomista Mali potpisu i odrese kesu budzeta Srbije,tad cete skontati da su vas Pazarske mantije skupo kostale,buzdovane jedan glupi
Vidim da vam je krivo, i to većini konvertita iz Raške oblasti, što Srbija napreduje u svakom pogledu. Nismo Švajcarska ali, napredujemo polako i u pravom smeru. I to na svim poljima. Konačno više nismo raspoloženi da trgujemo sobom, svojom slobodom i svojim nacionalnim interesima, da bismo zadovoljili sve srbomrsce, kako one u Srbiji, tako i one koji laju oko Srbije. Vama bi neka teška nesreća, koja bi zadesila Srbiju, ali da u toj nesreći stradaju samo Srbi, bila neopisiva sreća?
Sultaneee,što ne ode do jablanice na hatar…
Zasto picousti stalno sa sobom vuce mecku iz Bosne?