Novi Pazar – Precrtana zastava Srbije, upisan UČK

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zastava Srbije a je precrtana u Park demokratije

U Parku demokratije u Novom Pazaru, koji je obnovljen uz pomoć turske agencije TIKA osvanuo je natpis UČK.

Na tabli koja je postavljena na ulazu u park, a na kojoj su prikazane turska i zastava Srbije, precrtana je Zastava Srbije. Neko je napisao ispod nje “UČK”.

Turska je našoj zemlji donacije realizovala kroz programe pomoći preko “Turske agencije za saradnju i koordinaciju”  – TIKA. Do sada je ostvareno 268 projekata, najviše u obrazovanje, socijalnu infrastrukturu i očuvanje zajedničke kulturne baštine.

S obzirom da je reč o turskoj državnoj agenciji, pored zastave Srbije stoji i turska zastava. (Telegraf)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

10 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
sara
sara
2 godina ranije

Iskreno saosecam sa novinarima SL, zbog nedostatka pravih , udarnih vesti jer u Sandzaku se vec dugo godina nista pametno niti napredno ne dogadja.
Ekonomija, privreda, infrastruktura, sve je Mrtvo more.
Zato je neka skrabotina, na nekoj tabli udarna vest.
Gospodo, podjite duz celoga Balkana pa cete da vidite koliko je prepravljenih natpisa na bilo kakvim tablama, najvise u republici srpskoj, zatim u federaciji, posebno u hercegovini, po Crnoj Gori, na kraju ima toga I u Nemackoj, koliko nacistickih simbola svuda naskrabanih.
Zato ne pridajmo znacaj ovim glupostima, ne prozivajmo grad Novi Pazar u ovom kontekstu, jer suprotno je onome sto ne samo grad Novi Pazar vec I celi Sandzak cini, praveci vrlo uspesne koalicije sa srpskim strankama I dajuci glasove gospodinu Vucicu.
Tu izmenu na tabli, o kojoj pisete mogao je uraditi bilo koji prolaznik, bilo koje vere bio.
A mozda placen I narucen.

Живојин
Живојин
2 godina ranije
Odgovor za  sara

Тако је сестро, браво! Па с ким че друго српски муслимани него са српским “Ћетницима”, “praveci vrlo uspesne koalicije sa srpskim strankama I dajuci glasove gospodinu Vucicu”! Све остало је само глупа шиптарска провокација, чист фаЉсификат! 

Dardan
Dardan
2 godina ranije
Odgovor za  sara

Poštovana Sara,
Impresionira me vaša oštroumnost, otvoreni um, vaš pravedan i zdrav pristup, sposobnost za to, i vidi se da ste uzvišeni intelektualac, ali verujem da nažalost na Sandžaku je malo sličnih vas.
Što se tiče mulja kao ovaj tzv Živojin, to je samo smrad srpskog primitivnog sveta, isto kao onaj utvrđeni krst na vrhu Titerovac koja nema veze ni sa Bogom ni sa Hristom ni sa Crkvom, jer bi se inače stideli sami sebe. A pošto nisu takvi nemaju ni stida ni suzdržavanja od zla.
Nije vam lako sa njima, ali želim vam duhovnu snagu, mudrosti i razboritosti, i veru u pravdu i ljudsko dostojanstvo.
Što se slučaja tiče, ja to vidim kao spontanu reakciju na ovo što se dešava sa sandžakom, u svim lošim dešavanjima u Sandžaku, nepoštovanju itd itd. A da li je to pravedan akt ili ne, to je več druga stvar.

sara
sara
2 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Postovani Daran,
nadam se da si, za razliku od prvog komentatora na moj komentar, razumeo poruku u mom komentaru.
Ja samo posmatram dogadjaje i dajem svoje misljenje, a vreme je najbolji sudija za sve. Ja necu I ne zelim da donosim presude.

Живојин
Живојин
2 godina ranije
Odgovor za  sara

Наравно, кад сте обоје Шиптари, само што шоку Дардан то не крије, а ти се фоЉираш! 🙁

Живојин
Живојин
2 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Хајде, шта се ту гЉупираш шоку Дардан. Па сви знају ко су на брдовитом Балкану специјаЉисти – терористи за рушење гробља и лешинарење, фаЉсификовање застава…, тако сте и на црногорској застави само омрчили ону прелепу белу рајску птицу и прогласили је за албанску. И ко је нашао да прича о примитивизму – Ђурађ Кастриот вам основао државу, а Александар Љека Дукађини вам написао законе да изађете иж дивљих племенских заједница! Ко нема своје – краде туђе, шоку ФаЉсификатор! 😉

Dardan
Dardan
2 godina ranije
Odgovor za  Живојин

Ko su tih ko to kazu???!!! Oni koji su uzeli trobojku od Rusa, isto i sa dvoglavom belog orla, simbol Ruskog Cara, a grb sa krstom i cetiri C, to ti je uzeto od Vizantskog heralgije, u stvari svaki dvoglavi orao je Vizantiski Orao, ništa nije vaša, čak ni jezik kojim danas pričate, nije vaš, to je jezik Bosne i Bosanaca, uzeto od Bosne, pošto na prostorije Šumadije, Morave i Timoka, su bili samo nekih degradirani dialekta i mešanih i retardiranih tzv jezika, cinkarskih, vlaskih, ciganski, pa i bugarskih dialekta, ali sve ovih bez testa za stvaranje jezika. Vi ste samo jedna nova nastala nacija u XIX veku, polovina vas je vlaskog i cinkarskog krva. Sve ostalo su bajke i folkoristicke mitove stvarano takodje u XIX veku.
A ako hočeš nešto o vremenu Skenderbega, njegovih savremenika i Skenderbegovog predstavnika u njegovim političkim diplomatskim misijama, evo dajem vam nešto oko Albanskog jezika. Pal Engjelli i njegova Krsna formula je pisani dokument sa pronađenim pismom na albanskom jeziku. Dokument je „Codek Ashburnham“ od 8. novembra 1462. godine i sadrži različite beleške o Albaniji koje je latinski napisao nadbiskup Pal Engjelli. Inace za javnost SL, Pal Engjelli je bio albanski rimokatolički kardinal, sveštenik, naučnik i nadbiskup Drača. On je bio prijatelj, saradnik i bliski savetnik Skanderbega. Kao njegov izaslanik, često je putovao u inostranstvo, tražeći pomoć u ratu protiv Osmanskog carstva. Dvoglavi Crni Orao na crvenom zastavu je grb Kastriota, a danas je nacionalna zastava albanaca. To ima veze svama srbijancima, koliko je imao hajduk Veljko sa Microsoftom.
Jos nešto da dodajem oko pismenost da ne misliš da je sve počeo u Skenderbegovom vremenu.
Autor Teodor Shkodrani, pergament, koji je imao 208 listova. Ceo rukopis je napisan latinskim grafemama i albanskim jezikom, na severnom dijalektu. autor se potpisao svojim imenom: Teodor Skodraani, napominjući: “Uz pomoć i snažnu želju srećnog Boga, završio sam 1210. godine, na dan 9. marta.” [ originalno : Mee nihemmen e dessirnnee e phorte e t’Lumm -numittee ªOT – e mbaronjj n’vittee MCCKS – ditnee e ik – t’Markkittee. Na današnjom albanski je : Me ndihmen e deshiren e fortë e t’Lumnumitë At – e mbarova n’vitet e MCCKS – diten e Marsit : Theoodor Scodraanitee. Inace od prezima se sazna da je iz Skadra.
Za Srbijanske seljačine i koji danas predstavljaju ružnoću evrope, .. sve ovo ne znači da neko drugi ima pravo nad drugima, i da drugi treba da budu potčinjeni drugima. Nacije se formiraju, onda mogu i da nestanu, i ponovo se stvaraju nove nacije. ovo je proces koji traje i nijedna nacija nema pravo nad drugu. Tačka.

Живојин
Живојин
2 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Е, па шоку Фаљсификатор, тај твој Pal Ëngjëlli (Latin: Paulus Angelus) је ПАВЛЕ АНЂЕО (1416–1470) који је био драчки надбискуп 1462. године и прва је особа у историји која је записала у писаној форми речи албанског језика тако што је написао једну реченицу која се изговара приликом церемоније крштења употребљавајући слова латинског језика. А та твоја “крсна формула” је реченица „ја те крстим у име Оца, и Сина, и Духа Светога“ коју је написао се на албанском језику (Formula e pagëzimit). Дакле и крштење на албанском језику сте добили од Срба, од Срба-католика чије су земље од Садра до Сплита и које су Албанци и Хрвати асимилирали. Додуше, морам признати да су томе доста криви и православни Срби који у српство не признају ништа сем православља.
Даље, ФаЉсификатору, где је оно упокојен и сахрањен Скендербегов рођени брат Репос Кастриот, од оца Ивана и мајке Војиславе? – На Светој Гори Атонској у српскоме манастиру Хиландару чији је Иван Кастриот, отац Ђурађа и Рапоса, један од највећих донатора.
И на крају, шоку Фаљсификатор, тај твој “Teodor Shkodrani” је Тодор Скадранин који је такође на латинском писму записивао албанске изразе да би вас описменио јер ни своје писмо нисте имали. И ето, Ђурађ, Александар-Љека и Тодор вам направише државу, написаше прве законе и описменише вас да изађете из дивљих племенских заједница, а ви се ево у 21. веку поново у њих враћате као УЧК терористи и сепаратисти!
Tungjatjeta shoku Dardan! Ти опет сањај НАТО црнце и с њима прави нацију, а ја ћу Сару код Фатљуме у српскоме царском граду Призрену! А сутра ћу да свратим код Дардане у Пећ да обиђемо српску Патријаршију, док ти идеш на призренски Едукативни факуЉтет да са НАТО црнцима фаЉсификујеш и државу! 😉

Dardan
Dardan
2 godina ranije
Odgovor za  Живојин

ti slobodno nastavljaj sa guslenjem, to ne menja činjenicu da guslenske folklorizam je jedini osnov lažnog narativa i obićaj lažnih ljudi sa lažnim bajkama, veštackoj naciji stvoreno lažima, gde su laž i obmana duhovni temelj vašeg vulgarnog bića, i tako imate i lažnu Crkvu bez Hriščanskih vrednosti kojih se stidi svaki pravi hrišćanin.
vaših zločini poput onih prije više od 100 godina, ali i ovih poslednjih pokazuje da ste vi zločinaćki otpad na ovom našem kontinentu. Samo vaš nerad i ćutanje o onome što se desilo na rukometnoj utakmici u Beogradu, prema mnogo manjoj zajednici, gradjanima tzv državi, pokazuje da koliko ste daleko od civilizacije i ljudskih vrednosti. Ni reč od tebi nisam video o tome, a napišeš nešto oko rušenje grobovima i lešenjirama!!, a rušili ste pola Jugoslavije.
Ali sta da se očekuje od onih sa divljačkom i zločinaćkim nasledstvom kojima je R. Mladić ili R. Karadzić, ili zločini 90tih je nacionalno ” patriotizam”. Spaliti, uništiti, ubijati, oterati, proganati, silovanje, pljačkanje, genocida, imate nekolikih u ovih 100 i više godina, … ovo je vaše istorija, i svet to zna, i vide vas tako kakvi i ste.

Живојин
Живојин
2 godina ranije
Odgovor za  Dardan

То се на босанском каже: “Што си ба неурозан”!? А оно јесте, истина јако боли! 😉
Natën e mirë shoku ФаЉсификатор! 🙂

10
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.