Novi Pazar – Inspektori vraćeni na posao, kažnjeni smanjenjem plate

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Inspektori Policijske uprave u Novom Pazaru, koji su sredinom oktobra prošle godine suspendovani zbog teže povrede dužnosti, vraćeni su na posao, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Jedan od njih će, po odluci Disciplinske komisije, u naredna četiri meseca primati zaradu umanjenu za 20 odsto, dok će plata drugog inspektora tokom sledeća tri meseca biti manja za isti procenat.

Podsećamo da su protiv dvojice inspektora odeljenja kriminalističke policije pokrenuti disciplinski postupci sredinom oktobra nakon incidenta na Goliji kada su ih lovočuvari prijavili da su na lokalitetu “Preko Brdo” pucali iz vatrenog oružja.

Na lice mesta izašao je kraljevački odred Žandarmerije koji je od jednog inspektora oduzeo službeni pištolj “CZ 99” sa praznim okvirom, a od drugog “glok” sa četiri metka u okviru.

Pretragom terena, pronađene su i čaure, a službeno naoružanje im je kasnije vraćeno.

Oni su tokom disciplinskog postupka tvrdili da su pucali u vazduh kako bi zaplašili krdo divljih svinja koje se nalazilo u njihovoj blizini, a najavili su i da će podneti prijave Unutrašnjoj kontroli i Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu protiv nadređenih u Policijskoj upravi Novi Pazar jer smatraju da su neopravdano udaljeni sa posla.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker