Novi Pazar: Dobila sepsu, pa izgubila vid – Zbog greške Opšta bolnica mora da isplati milione

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Osnovni sud u Novom Pazaru naložio je Opštoj bolnici u ovom gradu i njenom lekaru M.Š da solidarno isplate pacikentkonji L.R (55) preko 3.8 miliona dinara zbog propusta koje su napravili tokom lečenja preneo je danas novopazarski radio Sto plus.

Prema informacijama koje je preneo ovaj radio, pacijentkinja L.R je protiv ove zdravstvene ustanove podnela tužbu zbog toga što je nakon intervencija, koje joj je kao trudnici izveo doktor M.Š. 2010. godine, postala invalid.

Zbog načinjenih propusta u lečenju, koji su doveli do pojave sepse, pacijentkinja je, pored brojnih drugih problema, gotovo u potpunosti (97 odsto) izgubila i vid.

Osnovni sud je zbog toga u potpunosti prihvatio njen zahtev i naložio da joj Opšta bolnica Novi Pazar i ginekolog M.Š. solidarno isplate 1,8 miliona dinara za pretrpljene duševne bolove i umanjenje životne aktivnosti, a 700.000 dinara za fizičke bolove.

Oni su obavezani i da joj na ime pretrpljenog straha isplate još 600.000 dinara, a 700.000 dinara za materijalnu štetu.

Zbog toga što je izgubila radnu sposobnost, Osnovni sud je doneo odluku da joj Opšta bolnica i lekar mesečno plaćaju 20.000 dinara.

Kako se radi o prvostepenoj presudi, Opšta bolnica, lekar i pacijentkinja imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Izvor:Radio Sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker