Mladu doktorku iz Novog Pazara nagradilo je Srpsko lekarsko društvo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mladu doktorku iz Novog Pazara nagradilo je Srpsko lekarsko društvo.

Ovo važno priznanje je zaslužila pre svega znanjem i dobrim prosekom, međutim nije ona jedina. Ono čime se ovaj kraj može pohvaliti jesu upravo najbolji diplomci na fakultetima medicine širom Srbije koji su upravo iz Novog Pazara i Tutina.

Amina Nurović je doktorka koja je dobila ovo prestižno priznanje Srpskog lekarskog društva, ali to nije jedina nagrada i jedino priznanje koje je ona dobila.

“Prosečna ocena je 9.93. Cilj je bio da stičem znanje i da učim, a sve ove nagrade su se kasnije nadovezale kao rezultat jednog mukotrpnog rada. Iskrena da budem, ljubav prema medicini gajimo od detinjstva, ali da ću se baviti ovim pozivom postala sam sigurna tek tokom srednje škole. Pošto sam završila srednju medicinsku školu, imali smo dosta praktične nastave u bolnici i zapravo tada sam videla koliko je medicina human posao i da bih ja time zaista želela da se bavim”, rekla je Nurović.

“Obavila sam pripravnički staž koji traje šest meseci i prošlog meseca sam polagala državni ispit i stekla licencu za posao. Nadam se uskoro zaposlenju i željenoj specijalizaciji”, dodala je.

Izvor:b92/TV Prva

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex