Beogradski mediji ”bruje” o bazenu u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

ODLUKA da se na novopazarskom Gradskom bazenu odvoji poseban termin samo za žene, od 15 do 17 časova, izazvao je burnu reakciju javnosti prethodnih dana, iako ta praksa postoji duže od 10 godina.

Osim što je u tom terminu zabranjen pristup muškarcima, oko bazena je postavljena ograda, cerada, kako bi Novopazarke mogle nesmetano da se kupaju i sunčaju, lišene pogleda svojih sugrađana.

Gradski bazen, u vlasništvu Ustanove za sport (ranije Sportskog centra), već godinama se daje pod zakup. U toj ustanovi su nam rekli da oni nisu ti koji određuju na koji način će zakupac organizovati rad.

– Ta praksa postoji više od 10 godina i ne vidimo neki veliki problem, niti se neko preterano buni u Novom Pazaru. Nije tačno da se na bazenu odvajaju muškarci i žene, postoje termini na kojima je omogućeno svima da se kupaju, a postoji i taj koji je namenjen samo ženama, uglavnom vernicama i starijim gospođama, kojima je neprijatno da se kupaju uz prisustvo muškaraca. Zar ne mislite da je ljudski da i njima omogućimo da se rashlade u ovim vrelim danima – priča jedan od radnika na bazenu.

Građani Novog Pazara sa kojima smo razgovarali uglavnom nemaju ništa protiv ovakvog načina rada Gradskog bazena.

– Novi Pazar je konzervativna sredina, većinu čine muslimani, i našim ženama, kao i nama, neprijatno je da ih gledamo razgolićene na javnom mestu. Čuo sam da u tom terminu ima i veliki broj Srpkinja, tako da smatram da je to odlična stvar – priča Damir.

Ima i onih koji se zbog toga odlučuju za bazene u Raški, Jošaničkoj Banji ili okolnim mestima.

– Ne pada mi na pamet da plaćam ulaznicu, a da moram da napustim bazen posle sat ili dva – dodaje Enes.

Privatnici

SLIČNU praksu poput ove na Gradskom bazenu imaju i privatni bazeni u hotelima i ugostiteljskim objektima na periferiji Novog Pazara. Oni omogućavaju ženama da iznajme poseban termin samo za njih ili su već takvi termini unapred određeni. (Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker