Aksoj: Nastavljamo sa ulaganjima u ovja kraj. Moguće otvaranje Acibadem klinike u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prilikom obilaska radova na putu Novi Pazar – Tutin, ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj najavio je nastavak ulaganja u ovaj kraj, kao i mogućnost otvaranja Acibadem klinike u Novom Pazaru.

”Naši odnosi sa Srbijom u ekonomskom smislu su, iz dana u dan sve bolji. Ima mnogo izvođača iz Turske koji realizuju veoma bitne projekte u Republici Srbiji. Jedan od projekata je reahbilitacija putnog pravca Novi Pazar – Tutin, koji izvodi naša firma Tašjapi. Zahvaljujući ovom projektu, nadamo se da će doći još više investicija u ovaj kraj”, rekao je Aksoj, podsetivši da je putna infrastruktura najveći problem u Sandžaku.

Podsetivši da je poznato je da je putna infrastruktura najveći problem u Sandžaku, Aksoj je rekao da ga je predsednika Srbije obavestio da će radovi biti završeni u junu.

”Vučić me je zamolio da prenesem našem predsedniku Erdoganu da dođe ovde i da zajedno otvorimo rekonstruisani put. Zamolio me je i da pošaljemo jednog investitora u Sjenicu, kako bismo tamo otvorili jednu fabriku. Mi ćemo uraditi sve što je do nas, shodno mogućnostima, kako bismo doprineli razvoju Sandžaka, konkretno Novog Pazara, Tutina i Sjenice”, naglasio je Aksoj.

Podsetio je da je Acibadem prošle godine odkupio 70 odsto provatne klinike Bel Medica u Beogradu. U telefonskom razgovoru sa generalnim direktorom Acibadem klinike Aksoj je rekao da i Novi Pazar ima potrebu za jednom ozbiljnom bolnicom i klinikom, te istakao da je dobio obećanje direktora da će ta mogućnost biti razmotrena, te najavio da će i on uskoro posetiti ovaj kraj.

”Naša želja je da naša braća u Sandžaku imaju što bolje zdravstvene uslove. Svima je poznato da većina naše braće iz Sandžaka ide na lečenje u Tursku. Ukoliko bude otvorena klinika u Novom Pazaru, onda neće imati potrebe da idu u Tursku”, rekao je Aksoj.

Izvor:Rtvnp

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex