Pazarac I.Sinanović osuđen na više od 5 godina zatvora

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Viši sud u Nišu osudio je danas Ćemailja Osmanija (31) iz Velikog Trnovca i Agrona Salihija (35) takođe iz ovog bujanovačkog sela na po pet godina zatvora zbog trgovine narkoticima.

{module Oglas 1 – 2020}

Zbog istog dela, ali u pokušaju, zatvorska kazna u trajanju od pet godina i tri meseca izrečena je i I.Sinanoviću (29) iz Novog Pazara. Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Ćemailj i Agron su 4. oktobra prošle godine u Velikom Trnovcu od lica čiji identitet nije utvrđen, preuzeli dva kofera sa 31 paketom kanabisa ukupne težine 16.427.64 grama.

Organizator ove kriminalne rabote bio je Izet koji je ugovorio preuzimanje droge za čiji transport do Niša je Ćemailju i Agronu trebalo da plati 200 evra. Njih dvojica su kofere stavili u vozilo “golf” kojim je upravljao Ćemailj a Agron je bio na mestu suvozača.

Zaustavili su se na autoputu Beograd – Niš u blizini naplatne rampe Doljevac gde ih je čekao Izet. On im je prišao kako bi drogu pretovario u svoj “mercedes”, ali je primopredaju narkotika sprečila policija koja ih je pohapsila.

{module Oglas 0 – 2020}

Sudija Višeg suda u Nišu Aleksandar Teodosić saopštio je da je Izetu izrekao strožiju kaznu iako je optužen samo za pokušaj krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, zbog njegove ranije osuđivanosti.

“Ćemailj i Agron su osuđeni na po pet godina zatvora zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu. Uobičajeno je da se za isto delo u pokušaju izrekne blaža kazna. Međutim, Izet je višestruki povratnik koji je osim za trgovinu narkoticima, ranije osuđivan i zbog teške krađe, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti i kršenja Zakona o javnom redu i miru”, obrazložio je svoju odluku Teodosić.

On je kazao da je nesumnjivo dokazano da su optuženi izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret te da nisu pružili dokaze kojim bi potkrepili svoju odbranu.

“Prvooptuženi su tvrdili da ih je angažovala nepoznata osoba te da nisu ni znali šta niti kome nose. Izet je tvrdio da je išao za Beograd te da je promašio put. Međutim, dokazi su pokazali suprotno, da su Ćemailji i Agron znali da će nositi drogu, a da je Izet boravio u Nišu čekajući njihov nailazak”, kazao je Teodosić.

Sud je odlučio da svoj trojici produži pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne gde se nalaze od hapšenja. (nova.rs)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker