Grad se zadužuje 180 miliona dinara, kupuje objekte HK ”Raška”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Odbornici Skupštine Novog Pazara usvojili su na današnjoj sednici odluku o kreditnom zaduženju Grada, kao i o učešću lokalne samouprave na javnom nadmetanju za kupovinu objekata Holding kompanije “Raška” u stečaju.

smanjena slikass

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Predlogom odluke o kreditnom zaduženju predviđeno je da Grad Novi Pazar uzme zajam od 180 miliona dinara koji će, kako se navodi, biti iskorišćen za finansiranje kapitalnih rashoda.

Odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja (SPP) kritikovali su odluku o uzimanju kredita, tvrdeći da će novac biti utrošen u predizbornoj kampanji.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da će sredstva iz kredita biti iskorišćena za infrastrukturne radove, da nije predizborni i da je zaduženost lokalne samouprave, računajući i novi zajam, niska i iznosi oko 15 odsto.

Odbornici su dali odobrenje lokalnoj samoupravi i ovlastili gradonačelnika da učestvuje i kupi objekte Holding kompanije “Raška” u stečaju, koji su nedavno oglašeni na prodaju po početnoj ceni od oko 90 miliona dinara.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

U obrazloženju odluke nije navedeno zbog čega lokalna samouprava planira da kupi ove objekte.

Skupština je usvojila izmenu odluke o prenosu prava korišćenja Gradskog stadiona Fudbalskom klubu Novi Pazar kojom je tom sportskom kolektivu taj objekat ustupljen na 10 godina.

Na predlog Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka na dnevni red je uvršten i zahtev ministru prosvete Mladenu Šarčeviću da imenuje direktora OŠ “Avdo Međedović” u skladu sa zakonom i na osnovu rezultata konkursa sprovedenog tokom januara.

Raspravu po ovoj tački obležila je oštra polemika između odbornika SDA Sandžaka i SPP, a zahtev je na kraju usvojen, uz komentar šefa odborničke grupe Sandžačke demokratske partije Muamera Bačevca da su bili “ucenjeni i da potez SDA Sandžaka nije bio korektan”.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

N. Kočović/Radio Sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker