Roditelji ostavili bebu na aerodromu i otišli na avion – Radnici u šoku: ‘Ovo nikad nismo vidjeli’

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Roditelji koji su odbili da kupe posebnu avionsku kartu za svog dječaka, ostavili su bebu na šalteru za prijavu u Izraelu.

Naime, u namjeri da lete Ryanair sa svojim djetetom, osoblje je jučer zamolilo roditelje da plate kartu za bebu, piše ladbible.com.

Ovo je izazvalo svađu na aerodromu Ben-Gurion u Tel Avivu, pri čemu su roditelji odbili da plate kartu za svoju bebu za let za Bruxelles. Prema Ryanairu, ljudi koji putuju sa bebom mogu ili da plate oko 25 funti za sjedište u krilu ili mogu da kupe zasebno sjedište za dijete po standardnoj cijeni za odrasle.

Testirani na odmor: Bečki aerodrom snizio cijene testova

Tako da su vlasnici belgijskih pasoša navodno ostavili svoje dijete na prijavi u kolicima za bebe i odjurili na kontrolu pasoša. Osoblje aerodroma uočilo je napušteno dijete i odmah pozvalo policiju, koja je pronašla roditelje i privela ih na ispitivanje.

Na snimku se mogu vidjeti šokirani radnici koji pomjerajuc deku sa sjedišta za bebe da bi vidjeli bebu unutra. Menadžer šaltera Ryanaira  je rekao:”Svi radnici su bili u šoku. Nikada nismo vidjeli ovako nešto“. Zvaničnici državnog vazduhoplovstva rekli su da je par izgledao nestrpljivo da prođe osiguranje-sa ili bez bebe.

Par je zakasnio na let nakon što su se šalteri za prijavu na let zatvorili“, saopštila je izraelska uprava za aerodrome.

“Par je ostavio korpu sa bebom i želio je da se ukrca prema terminalu 1 za sigurnosnu prijavu da bi stigao do izlazne kapije”, saopštile su vlasti. Vlasti su saopštile da je menadžer smjene “odveo par nazad do šaltera da uzme bebu i pozvao policiju i čuvara”.

Par je uzeo bebu nazad“, dodali su nadležni.

Ryanair je u izjavi za Metro.co.uk rekao: “Ovi putnici koji putuju iz Tel Aviva u Bruxelles (31. januara) su se prijavili na let bez rezervacije za svoje dijete.

“Potom su prešli na dio za provjeru, ostavljajući bebu pri prijavi”.

“Agent za čekiranje na aerodromu Ben Gurion kontaktirao je osiguranje aerodroma, koje je pokupilo ove putnike, a ovo je sada stvar lokalne policije.”

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex