Ovako izgleda unutrašnjost aviona koji će stizati iz Londona u New York za 90 minuta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zbog pandemije koronavirusa putovanja su veoma ograničena te mnogi nestrpljivo očekuju otvaranje granica. Ipak, duga putovanja, odnosno letovi, često su neugodni, no kompanija Spike Aerospace bi to mogla promijeniti.

Spike Aerospace je dizajnirao futuristički supersonični avion koji bi mogao prevoziti ljude između Londona i New Yorka za svega 90 minuta.

Radi se o avionu Spike S-512 Supersonic Jet, čiji izgled je otkriven objavljivanjem rendera. U unutrašnjosti se nalazi veliki prostor za sjedenje, dio za obroke, kao i nekoliko TV uređaja.

U avionu će biti najviše 18 sjedišta, a dizajniran je bez prozora, jer se oni smatraju najslabijim dijelom aviona, a odgovorni su i za buku. Novi avion ne samo da će biti čvršći, nego i ekonomičniji te tiši. Procjenjuje se da će stvarati oko 60 dB zvuka, a to je manje od glasnoće razgovora dvoje ljudi.

U unutrašnjosti su veliki kompjuterski ekrani koji simuliraju panoramski pogled, kao i aparat za kafu te frižider s osvježavajućim pićima. Sjedišta se mogu pretvoriti u krevete, a mogu poslužiti i za konferencije, ovisno o potrebi.

Osnivač i direktor kompanije Spike Aerospace, Vik Kachoria, rekao je da bi karte za let ovim avionima trebale biti pristupačne u budućnosti i koštati kao aktuelne karte za biznis klasu.

“Sjetite se, gotovo svaka tehnološka inovacija je u početku bila dostupna samo bogatima, automobili, telefoni, kompjuteri i drugo, u početku su koštali 25.000 dolara devedesetih, a sada koštaju 200 dolara”, kazao je Kachoria za Telegraph.

U početku će let između Londona i New Yorka trajati tri i po sata, ali tokom narednog desetljeća će se to vrijeme smanjiti na svega 90 minuta. (Klix)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker