Indijac (85) tvrdi da je primio 12 doza vakcine protiv korone i da želi još

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Iako mnogi na svijetu i dalje oklijevaju, iz nekog razloga, da prime vakcinu protiv koronavirusa, možda će ih 85-godišnji Indijac Brahmdeo Mandal razuvjeriti.

Mandal je toliko uzbuđen zbog vakcinacije da je do sada primio čak 12 doza vakcine protiv covida, piše New York Times.

Kaže da je prvu dozu primio 13. februara u lokalnoj klinici, i od tada nije prestao. Zabilježio je datum i lokaciju svake vakcinacije u džepni rokovnik. Njegov deveti “ubod” je, kako je rekao, bio 24. septembra u 12:32 sati u bolnici u Kalashanu, okrug Madhepura.

“Osjećao sam da to pomaže mom opštem zdravlju”, rekao je u telefonskom razgovoru za NYT.

Kaže da su mu se smanjili bolovi u leđima, da se generalno osjeća bolje, a da mu se i apetit poboljšao.

Mandal dalje govori kako je stalno bio u potrazi za novim lokacijama gdje se vrši vakcinacija. Kada bi saznao mjesto, išao bi tamo i primao vakcinu jer ga niko nije prepoznavao.

Dr. Amarendra Narayan Shahi, glavni medicinski službenik u Madhepuri, kaže da je razgovarao sa Mandalom koji mu je rekao o njegovoj potrazi za većim dozama jer je vjerovao da to liječi njegove druge bolesti, od kojih su mnoge prirodne u tim godinama.

“Da, on tvrdi da je dobio 12 doza”, rekao je dr. Shahi koji ističe da je sastavio tročlani istražni tim koji će provjeriti sve.

Za devet od 12 doza koje je Mandal prijavio da primi, rekao je da je koristio svoju ličnu kartu i broj svog mobilnog telefona. Nakon toga je, kako je rekao, prešao na alternativne oblike identifikacije, poput svoje glasačke kartice i brojeva mobitela supruge i prijatelja.

Mandal je priznao da su ga svaki put kada bi se prijavio za novu dozu pitali da li je ranije dobio vakcinu ili ne.

“Svaki put sam im rekao da nisam“, iskren je bio ovaj put.

Kako se tačno saznalo za ove poduhvate Mandala za sada nije jasno, ali se čini da se on o svemu hvalio javno nakon čega je neko sve ispričao lokalnim medijima. Nakon toga su i vlasti u okrugu Madhepura pokrenuli istragu.

Treba istaći kako ne postoje indikacije da pojačanje imunološkog sistema sa 12 vakcina protiv korone donosi bilo kakvu stvarnu korist ili da bi pomoglo u bilo čemu drugom osim onoga čemu ova vakcina zaista i služi.

Nasuprot tome, postoji stalna debata o tome može li jačanje imunološkog sistema pomoću vakcina uzrokovati umor ili ga spriječiti da reaguje na buduće verzije vakcine.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker