AVION MORAO PRINUDNO DA SLETI: Razlog? Pilot saznao šta je u prtljažniku i hitno obavijestio putnike

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

POMALO neverovatna situacija desila se u svetu fudbala.

Kako javlja Aftonbladet, avion fudbalerima tamošnjeg kluba IFK Geteborg morao je prinudno da sleti u Kopenhagen zbog informacije koja je usred leta javljena osoblju letelice – u prtljažniku se nalazi 30 naduvanih lopti.

“Novosti” vam prenose kako su to naše kolege iz Švedske, od kojih su dvojica bila u avionu s fudbalerima, izvestile lokalnu javnost:

Incident se desio u četvrtak ujutru, kada je ekipa Geteborga krenula iz Švedske za Španiju, na desetodnevne pripreme. Posle 30 do 40 minuta od poečtka leta, pilot je na sledeći  način obavestio putnike o situaciji koja se dogodila:

– Imam za vas jedno nesvakidašnje obaveštenje. Sada smo saznali da se u prtljažniku nalazi 30 naduvanih lopti. Zbog rizika od moguće eksplozije tih lopti, moramo da se okrenemo i prinudno sletimo u Kopenhgaen. Kada se prizemljimo, biće neophodno da se vazduh ispusti iz lopti, pa verujemo da će zadržavanje trajati oko 30 minuta. Izvinjavam se zbog ove neprijatnosti – rekao je pilot.

Jedan od rukovodilaca IFK Geteborg, tehnički direktor Rolf Gustavson, istakao je potom da je “uzbuna bila lažna”:

– Mi smo ispumpali sve lopte pred polazak. Ali, one su nove i deluju kao da su i dalje napumpane. Nekako je avio-kompanija dobila informaciju da u loptama i dalje ima vazduha. Uzbuna je, ipak, bila lažna. Lično sam dvaput proverio lopte u Kopenhagenu – rekao je Gustavson.

Posle polučasovne neplanirane pauze u Danskoj, avion je, sa švedskom fudbalskom ekipom, nastavio put Španije.

(Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex