Automobili koje najčešće voze psihopate, sebični i samouvjereni vozači

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rezultati su iznenađujući, a najmanje će se svidjeti vozačima njemačkih luksuznih marki

Scrap Car Comparison je proveo studiju u kojoj je nastojao otkriti kakve automobile najčešće voze psihopate, sebični i samouvjereni vozači koji ne mare za ostale sudionike u prometu. Ispitivanjem provedenim nad oko dvije hiljade britanskih vozača uspjeli su definirati idealan automobil prosječnog psihopata.

OMILJENA MARKA PSIHOPATA JE… BMW

Kao što u Americi vozače Mustanga povezuju s onima koji vole pretjerati u vožnji i završiti s razbijenim autom, tako je dojam da su vozači BMW-a izuzetno nepristojni, agresivni i drski prema ostalim sudionicima u prometu. Vole i pretjerati s brzinom i generalno kršiti prometna pravila.

Nešto slično govori i ova studija. Vozači BMW-a dobili su najviše bodova, 12.6 od mogućih 36. Njima za petama su vozači Audija s 11.7 bodova, dok osjetno dalje sa 7 bodova Fiat drži treće mjesto. Top 5 zaokružili su Mazda s 6.4 boda i Honda s 6.3 boda. Pritom je prosječni rezultat anketa bio 6.6 bodova pa su samo prve tri marke iznad prosjeka. Zanimljivo, vozači Mercedesa su tek na sedmom mjestu, dok su na samom dnu vozači Škode kao oni s najmanje psihopatskih sklonosti. Takav rezultat ukazuje na to da su vozači Škode najmanje impulzivni, odnosno najmirniji u vožnji.

Marka Bodovi

BMW 12.1
Audi 11.7
Fiat 7.0
Mazda 6.4
Honda 6.3
Ford 6.1
Mercedes-Benz 5.9
Citroen 5.8
Volkswagen 5.4
Hyundai 5.3
Renault 5.3
Ostali 5.3
Volvo 5.2
Nissan 5.0
Peugeot 4.8
Toyota 4.7
Opel 4.7
SEAT 4.3
Kia 4.2
Škoda 3.2

BJEŽITE OD ZLATNIH I SMEĐIH AUTOMOBILA S ELEKTRIČNIM POGONOM

Ako govorimo o boji automobila, stvari su jasne. Najviša ocjena i 12.7 bodova ide za zlatnu boju, dok smeđa boja osvaja 12.2 boda. Na samom dnu je srebrna s 5.5 i crvena boja s 4.9 bodova.

Prema ovoj studiji ispada da su tehnološki freakovi i ekolozi psihopati. Naime, vlasnici električnih vozila osvajaju 16 bodova, slijede hibridi s 9.8 bodova, a tek onda na red dolaze ljubitelji fosilnih goriva. Neočekivano, posebno kad se sjetimo dogodovština Teslinih vozača, ali i “rolling coal” pristaša. Po ovome bi ispalo da je najmanja vjerovatnost da psihopati voze benzince.

ŠTA KAŽE REGISTRACIJA?

Ista studija kaže kako oni s personaliziranim registarskim pločicama imaju gotovo tri puta veću sklonost psihopatskom ponašanju od onih sa standardnim tablicama. Imaju 13.8 bodova naspram 5.3 boda onih s normalnim registracijama.

Prema svemu rečenom, ako na cesti vidite zlatni BMW s električnim pogonom i personaliziranom registarskom pločicom – maknite se u stranu i bježite.

U svakom slučaju, test možete riješiti i sami te uvidjeti koliko patite od lažnog šarma, pretjeranog samopoštovanja, nedostatka empatije i grižnje savjesti. (Fokus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker