U Novom Pazaru zabeležena je veća smrtnost od korona virusa nego u ostatku zemlje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Do sada je u Srbiji od posledica korona virusa preminulo 534 osoba, a procenat smrtnosti je 2,25 posto

 113167461 image00001

{module Oglas 1 – 2020}

Novi Pazar duže vreme je važio za jedno od najvećih žarišta korona virusa, gde je u jednom periodu zabeležen veliki broj smrtnih slučajeva, a kapaciteti bolnice prošireni su poljskim objektima koje je obezbedila vojska.

Na pitanje novinara da li je u ovom gradu zabeležena veća smrtnost, potvrdno je odgovorila dr Darija Kisić Tepavčević na današnjoj konferenciji.

– Ne možemo da gledamo samo apsolutne brojke, nego i veličinu populacije iz koje potiču te osobe. To je region zemlje gde imamo i najveću stopu mortaliteta, koja označava smrtnost na 100.000 stanovnika, ali i letalitet koji označava broj umrlih od ukupno potvrđenih laboratorijskih slučaja.

{module Oglas 0 – 2020}

Oni jesu i merilo rizika umiranja i težine kliničke slike i pravovremenosti terapije i adekvatnosti reagovanja. Znači čitav niz pokazatelja zdravstvenog sistema može da se vidi prema pokazateljima umiranja, tako da to jeste indikator koji nam pokazuje da je tamo bilo najveće opterećenje umiranja u našoj zemlji – Kazala je dr Darija Kisić Tepavčević.

Inače, do sada je u Srbiji od posledica korona virusa preminulo 534 osoba, a procenat smrtnosti je 2,25 posto. U poslednja 24 sata preminulo je 8 pacijenata, dve žene i šest muškaraca.

Najviše smrtnih slučaja za 24 sata registrovano je 10 jula – čak 18. (Telegraf)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker