Spavaju na parama, nemaju ni srednju školu: Edita, Lazić…

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Neke javne ličnosti, među kojima su pevači Vesna Zmijanac, Aleksandra Prijović, Darko Lazić, Edita Aradinović, Zlata Petrović i drugi, tokom svojih karijera stekli su novac i popularnost, ali nisu završili ni srednju školu. Umesto obrazovanja, odabrali su umetnost i posvetili se pevanju, pisanju i komponovanju pesama.

Neki od njih nerado govore o svom obrazovanju. Za mnoge od njih poznato je da im formalno obrazovanje nije bilo prioritet. Nekima, dodušem životne okolnosti nisu dozvolile da se školuju, dok su neki pronašli „lakši put“, tako što su se odmah latili mikrofona.

Vesna Zmijanac

Pevačica Vesna Zmijanac i bez diplome je uspela da napravi ime i prezime u muzici zahvaljujući glasu, stasu i hitovima. Možda bi neke i začudilo, ali istina je da pevačica ima završenu samo osnovnu školu. Ipakm kako ne bi smao na tome ostala, završila je daktilografski kurs, ali tim zanimanjem nikada nije želela da se bavi jer svojim alatom za rad priznaje samo mikrofon. I realno, da li biste mogli da zamisliti Vesnu Zmijanac za kucaćom mašinom kao nekakvog zapisničara na suđenjima i slično.

Vesna Zmijanac Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Aleksandra Prijović

Aleksandra Prijović Živojinović odmalena se bavila pevanjem. Već u osnovnoj školi, sa nepunih 13 godina, snimala je prve pesme, a talenat je nasledila od majke Borke Mihajlović koja se takođe bavi pevanjem. Ona je zbog toga „batalila“ školu i završila osnovnu i tri razreda srednje. Kasnije, kada je postala poznata, obećala je sebi da će diplomirati kada bude imala vremena. Više puta je govorila da ju je sramota što nema završenu srednju školu i da će zagrejati stolicu. Međutim, njena stolica je do dan-danas ostala ‘ladna.

Aleksandra Prijović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Darko Lazić

Darko Lazić je jedno vreme sa roditeljima živeo u Holandiji, da bi se po povratku prijavio za takmičenje „Zvezde Granda“ i pobedio. On je upisao srednju školu, koju tada nije završio, pa je bio prinuđen da polaže vanredno. Iako ga je kako je i sam nekoliko puta rekao, frizeraj privlačio, ipak je shvatio da od toga nema ‘leba, a da pare leže na estradi. Sebi za dušu, ipak, ponekad ošiša nekog člana porodice ili komšiju u Brestaču.

Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Edita Aradinović

Pevačica Edita Aradinović ima samo osam razreda osnovne škole. Ona se ispisala iz srednje Tehničke škole za dizajn kože jer je naprasno shvatila da je to uopšte ne zanima.

Edita Aradinović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zlata Petrović

Zlata Petrović nije završila srednju školu jer se prvi put udala sa 16 godina, a na brak su je naterali roditelji. Ona je tad pomagala majci u poljoprivrednim poslovima, a ujedno je i pevala. Kasnije, kada je počela da zarađuje novac od toga, nikada nije ni pomislila da školu završava vanredno.

Zlata Petrović Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

(Nova.rs

)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker