Srbija / U koje zemlje EU možete da putujete sa vakcinom Sinofarma?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bliže se novogodišnji i božični praznici, a ukoliko ste planirali da putujete, pogledajte koje zemlje EU za ulazak priznaju kinesku vakcinu Sinofarma.

Od 27 zemalja EU, Sinofarmovu vakcinu priznaju sledeće zemlje:

1. Austrija

Dokaz o vakcinaciji je važeći ako je primljena druga doza vakcine i ukoliko od primanja prve doze nije prošlo više od 360 dana, a između dve doze mora da prođe najmanje 14 dana (ili da je prošlo minimum 22 dana za one vakcine za koje je predviđena samo jedna doza, pri čemu ne sme biti starija od 270 dana).

2. Hrvatska

Bitno je naglasiti da potvrda o vakcinaciji ne sme da bude starija od 365 dana, a od poslednje doze treba da prođe najmanje 14 dana.

3. Kipar

Uz potvrdu o vakcinaciji neophodno je da popunite propusnicu CyprusFlightPass 48 sati pre leta – https://cyprusflightpass.gov.cy/ koja turistima služi za nesmetano kretanje na Kipru 7 dana, nakon čega se na svaka tri dana rade PCR/Rapid test ukoliko niste vakcinisani.

4. Estonija

5. Finska

Druga doza mora da bude primljena najmanje dve nedelje pre putovanja

6. Francuska

Državljani Srbije mogu da uđu u Francusku ukoliko su primili dve doze Sinofarmove vakcine, nakon čega su primili treću, buster dozu neke od MRNa vakcina (Fajzerovu ili Moderninu).

Oni koji su primili samo jednu dozu Sinofarmove vakcine moraju da prime još dve doze vakcina mRNa da bi uz potvrdu o vakcinaciji mogli da uđu u ovu zemlju.

7. Grčka

Što se tiče potvrde o vakcinaciji, od poslednje doze treba da prođe najmanje 14 dana pri dolasku u Grčku, a uz potvrdu je neophodno da popunite elektronski obrazac prijave Passenger Location Form, preko sajta https://travel.gov.gr/#/ najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku

8. Irska

9. Holandija

10. Rumunija
Potrebno je da prođe 10 dana od kompletne vakcinacije

11. Slovačka

12. Slovenija

Bitno je napomenuti da od primanja kineske vakcine treba da prođe najmanje 14 dana da biste mogli da uđete u Sloveniju.

13. Španija

Potrebno je da prođe minimum 14 dana od druge doze vakcine.

14. Danska

Od zemalja EU, kinesku vakcinu Sinofarma priznaju i Švedska i Mađarska.

Međutim, državljanima Republike Srbije nije trenutno dozvoljen ulazak u Švedsku, dok nam za Mađarsku nisu potrebni nikakve potvrde i možemo da uđemo bez ikakvih ograničenja. (B92)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex