“Zato što ludujete do 35. godine, zato ste i same”: Srbijanski psihoterapeut ŠOKIRAO IZJAVOM i pokrenuo lavinu na društvenim mrežama

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Ne možete da ludujete do 35. i da onda očekujete da će da se pojavi princ na belom konju koji će vas osvojiti i sa kojim ćete živeti srećno do kraja života. Obično se onaj pravi ne pojavi onda kada one očekuju, vreme prolazi, a one stare i tako dočekaju 40. Same. ”

Uh, kakva izjava. I to ne bilo čija, već Zorana Milivojevića, psihoterapeuta.

Šta to Milivojević podrazumeva pod “ludovanjem do 35”?

Da li je to učenje, karijera, druženje, provod, putovanja… Konačno, da li je za njega ludovanje pravo na izbor da živimo onako kako želimo a da nas neko zbog toga osuđuje i spočitava da nije ni čudi što smo same kad se nismo udale na vreme?

Reklo bi se da Zoran Milovojević baš to misli i za ovakvu “grešku” u ženskom ponašanju krivi i naše majke.

“Identifikacija je veoma važan proces odrastanja, gde se deca ugledaju na svoje roditelje. Kod nas to već unazad pedeset godina ne funkcioniše, devojke ne žele da liče na svoje majke iz razloga što ih najčešće vide kao žrtve, koje imaju mnogo obaveza i puno rade, pa ne žele da i one budu takve. Takve devojke, kako odrastaju, radije biraju da budu kao tate, gledaju TV, čitaju novine i ne bave se ženskim stvarima.”, rekao je Zoran Milivojević.

Kako on dalje tvrdi, na taj način devojke blokiraju odrastanje, ali istovremeno i stare. Tu Milivojević ubacuje već dobro poznatu priču kako je za ženu najbolje da rađa decu, i to 24. godine.

“Za žene je najbolje vreme da postanu majke i rode dete oko svoje 24. godine, ali žene o tome često počnu da razmišljaju tek oko svoje 34. Njihove majke prave veliku grešku i savetuju ih da prožive, da vide svet, pa tek onda da se udaju i imaju decu”, objašnjava Milivojević, i dodaje:

“Ako pogledamo jednu ženu koja je u svojim četrdesetim, koja ima karijeru, stan, auto, dobre odnose sa porodicom, po nekim socijalnim kriterijumima ona jeste zrela žena, ali da li je to zaista tako? Ako pogledamo njen emocionalni razvoj, ona je još uvek devojčica koja čeka da se pojavi princ koji će da je spasi i usreći do kraja života. Ona sa svojih 40 godina razmišlja kao jedna devojčica od 14 godina”

Ove njegove izjave podigle su lavinu na Tviteru, a mnogi su ih okrakterisali kao mizogine.

Bilo je i onih koji su ih okarakterisali kao realne, jer smatraju da je Zoran Milivojević ovim tekstom pogodio čak u metu i da je to “gola ” isitna s kojom se žene suočavaju.

Ipak, najviše je bilo žena koje su bile šokirane tekstom Zorana Milivojevića i zapitale su se, između ostalog, da li je ovaj tekst primenljiv i na muškarce.

I dok sjedne strane Milivojević priča kako je ženama preko 35. davno prošao voz, Ana Bekuta, koja se zaljubila u pedesetoj u Milutina Mrkonjića i tada pronašla svoju pravu sreću, ruši njegovu tezu. Poslala je nedevano poruku koja je oduševila javnost. Znate, to je ona njena izjava o vozu?

Elem, ma šta ko govorio, pravo žene je da se uda kada želi, da rodi kada želi, da “luduje” dokle želi.

Ma šta da im govore mame, bake, očevi. A zamislite tek da slušamo šta govori kontroverzni psihoterapeut.

Žena

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker