U nesreći POGINULO IM JE TROJE MALE DECE, a na godišnjicu smrti desilo se NEZAMISLIVO ČUDO: Ožalošćeni roditelji su razmišljali o SAMOUBISTVU, a dočekali TROJKE

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pordica Kobls iz Amerike ima jednu od najtragičnijih i najčudesnijih porodičnih priča. Nakon što im je troje dece istog dana stradalo u saobraćajnoj nesreći 2007. godine, gotovo na godišnjicu njihoce smrti dočekali su trojke.

Dan nakon 5. rođendana njenog sina Kajla, Lori Kobl je sa svojom malom decom — Kajlom, četvorogodišnjom Emom i dvogodišnjom Kejti — i njenom mamom Sindi krenula kolima u tržni centar. Porodica je otišla u tržni centar koji je imao panoramski točak, u kom je Kajl voleo da se vozi, i prodavnicu kućnih ljubimaca.

Kako se vreme za spavanje bližilo, vratili su se u mini kombi da krenu kući. Lori je udarila u saobraćajnu signalizaciju dok je pokušavala da izađe sa autoputa. Dok je tako stajala zaustavljena, okrenula se i videla je Kejti kako tone u san. Upravo tada, veliki kamion sa 18 tona tereta udario je u zadnji deo Lorinog kombija.

Strašne vesti jedna za drugom

Lori je ostala onesvešćena, a deca su teško povređena. Trauma je bila toliko velika da su službenici hitne medicinske pomoći morali da razdvoje porodicu. Poslali su Sindi i Lori u jednu bolnicu, Kajla i Kejti u drugu, a Emu u treću. Kris, Lorin muž i otac dece, bio je na poslu kada su ga obavestili o nesreći. Otišao je u bolnicu gde su odvedene Lori i Sindi.

Kada je stigao, odveden je u malu prostoriju u blizini Hitne pomoći.

Doktor mi je rekao: “Izvini, ali Kejti je preminula. Prošlo je još nekoliko minuta i rekli su mi da je zvao doktor iz bolnice Sadlebek. Javio sam se i prvo što sam rekao bilo je: ‘Molim vas, recite mi da je Ema živa.’ A on je rekao: ‘Žao mi je, ali Ema je umrla. Ispustio sam telefon. Jednostavno nisam mogao da verujem da se to dešava.”

“Rekli su da moraju da ga isključe sa aparata”

Kris je rekao Lori da su obe devojčice umrle, a zatim je odjurio u bolnicu gde je Kajl primljen. Iako su Kajlove otvorene oči davale Krisu nadu, doktori su mu rekli istinu. Kajlov mozak nije primao kiseonik. Preporučili su da se Kajl skine sa aparata za održavanje u životu. Lori je prevezena u Kajlovu bolnicu kako bi ona i Kris mogli zajedno da se oproste od Kajla.

“Ona se popela u invalidskim kolicima da zagrli Kajla i rekla je: ‘Mora sada da ide sa svojim sestrama. Njegove sestre ga čekaju'”, setio se najtežeg trenutka Kris.

“Isključili su aparate. Držao sam ruku na njegovim grudima dok srce nije prestalo da kuca. I on je otišao.”

Lori i Kris kažu da su postali svesni tragedije kada su morali da organizuju sahranu Kajla, Eme i Kejti.

“Obećali smo da nećemo izvršiti samoubistvo”

“Dan pre sahrane, imali smo prepoznavanje. Moramo da idemo da vidimo decu poslednji put”, kaže Lori.

„Otvorili su vrata, a u zadnjem delu sobe bila su samo tri mala kovčega”, ispričali su gostujući kod Opre Vimfri.

Dok su prolazili kroz najgore dane u životu Lori i Kris su obećali jedno drugom da neće izvršiti samoubistvo.

“U određenoj meri, želite da budete sa decomi da prekinete taj stalni osećaj tuge. Lako možete da odlučite da sebi oduzmete život jer će možda biti bolje u smislu da ćete ih ponovo videti. Ali u isto vreme, napuštate drugu osobu”, podelili su sa gledaocima.

Tri meseca nakon nesreće, Kris i Lori su odlučili da pokušaju da dobiju još dece.

Iz medicinskih razloga pokušali su vantelesnu oplodnju. U prvom pokušaju počeli su sa 10 jaja. Troje je uspešno oplođeno — dve devojčice i dečak.

“Dve devojčice i dečak su bili znak”

“Hteli smo da vratimo samo dve, ali kada smo saznali da su trojke, i to dve devojčice i dečak, shvatili smo daje to znak odozgo“, kaže Lori.

Skoro tačno godinu dana nakon što su Kajl, Ema i Kejti umrli, Lori je rodila trojke — Ešli, Eli i Džejka! Dok je rođenje Ešli, Eli i Džejka čudo, Lori i Kris i dalje žale za svojom izgubljenom decom.

“Oni nikada neće zameniti Kajla, Emu i Kejti, ali radost se vratila u kuću. Vratila se u naša srca. Ponovo ispunjavaju naše živote ljubavlju, srećom i smehom.”

Trojke već znaju za svoju braću i sestre jer i dalje postoje slike na zidovima i Lori i Kris često pričaju o njima.

“Oni znaju da imaju dve sestre i brata na nebu”, rekla je Lori.

“I idemo na groblje i imamo piknike.”

“Oprostili smo vozaču kamiona”

Orge Romero, čovek koji je upravljao kamionom koji je udario u Lorin kombi, osuđen je po tri tačke optužnice za ubistvo iz nehata i osuđen je na godinu dana zatvora.

Lori i Kris su upoznali Romera na suđenju i kažu da su mu oprostili.

“Gospodin Romero je zapravo bio veoma ljubazna, nežna osoba”, kaže Kris.

“On se osećao apsolutno užasno”, rekla je Lori i dodala da je za volanom tog automobila mogao biti bilo ko, a da je nesreću izazvala prvenstveno lokacija njenog automobila u saobraćajnoj gužvi.

zena blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Liss
Liss
24 dana ranije

U Palestini od trenutka okupacije do dana danasnjeg mucki ubijeno, izmasakrirano preko 10.000 000 dece ispod 10 godina !!!

O tome malo da pisete, da ljudi nauce ko nas istrebljuje !!!!!!

Da bog svako americko , francusko, britansko, kanadsko, zidovsko dete poginulo.

Amin.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.