Zerina Alibašić prva hafiza Kur’ana u Bijelom Polju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zerina Alibašić postala je prva hafiza Kur’ana na području naše Opštine, saopšteno je iz Medžlisa islamske zajednice Bijelo Polje.

Kako je naglašeno, ona je ka svom cilju krenula iz škole Kur’ana u Bijelom Polju, a Harfove i tedžvid, a zatim i svoje prve džuzeve uči pred muallimama Aminom Suljević i Fetijom Filibalić, nakon čega ide u Burejdi, te nakon završenog Instituta arapskog jezika, upisuje akademiju Kur’ana, na kojoj prelazi dvadeset džuzeva pred muhaffizama Nurom Al-‘Azaz I Meša’il Al-‘Aliqi.

“Alibašić pored hifza, izučava islamske nauke poput tedžvida, akide, hadisa, tefsira, a po završetku ove akademije postaje kvalifikovana za podučavanje Kur’anu i njegovim naukama i obavlja praksu u Osnovnoj školi, kao i u školi Kur’ana, poslije čega uči pred muhaffizama svoje posljednje stranice i time postaje svjetiljka našeg grada kao prva žena hafiza Kur’ana”, kazali su iz MIZBP.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.