Uhapšen Suad Pilica: Potrošio 200.000 eura poslatih radnicima?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bjelopoljac Suad Pilica uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje da je, kao predstavnik “Brskova” pronevjerio oko 200.000 eura novca građana, datih iz budžeta Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS).

Prema saznanjima Vijesti, sumnjiče ga da je potrošio novac koji je Ministarstvo namijenilo tom turističko-ugostiteljskom preduzeću Brskovo u stečaju, u kom je predsjednik Odbora direktora.

Nakon saslušanja u SDT-u, određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Izvor Vijesti saopštio je da će specijalni tužioci predložiti sudiji za istragu da Pilici odredi pritvor.

SDT sumnjiči Pilicu da je počinio krivično djelo – zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Sagovornik uključen u istragu rekao je Vijestima da je krivičnu prijavu protiv Pilice podnijelo MFSS, na čijem čelu je Milojko Spajić.

”Spor MFSS sa Pilicom, traje godinama. Oni su od njega potraživali oko 209.000 eura, koje su uplatili za radnike TUP ‘Brskovo’, a koje je on, kako se sumnja, nenamjenski potrošio. Nije vraćao ni novac koji je bio obavezan po reprogramu da vrati. Nakon višegodišnjih pregovora prethodnika, tokom kojih Pilica nije poštovao dužničko-povjerilački odnos, aktuelno ministarstvo odlučilo je da podnese krivičnu prijavu zbog zloupotrebe”, objasnio je sagovornik iz Uprave policije.

On je dodao da je na imovinu firme u kojoj je Pilica odgovorno lice stavljena hipoteka:

”MFSS je blokiralo njegovu imovinu, da bi imali mogućnost da se naplate”.

Za krivično djelo koje specijalni tužioci Pilici stavljaju na teret zaprijećena je kazna zatvora od dvije do deset godina.

Prema Krivičnom zakoniku odgovorno lice u privrednom društvu, drugom subjektu privrednog poslovanja ili drugom pravnom licu koje zloupotrebom svog položaja ili povjerenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, prekoračenjem granica svog ovlašćenja ili nevršenja svoje dužnosti pribavi sebi ili drugom protivpravnu imovinsku korist ili drugom nanese imovinsku štetu, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do pet godina.

Ako je pribavljena imovinska korist koja prelazi iznos od četrdeset hiljada eura, učinilac će se kazniti zatvorom od dvije do deset godina.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, Pilica je predsjednik i član Odbora TUP Brskovo u stečaju, članovi Odbora su i Amel Pilica i Velibor Kljajević, a izvršni direktor i sekretar je Momčilo Knežević.

Prema javno dostupnim podacima, TUP Brskovo je još 2009. godine imalo oko 400.000 eura duga, od čega su kreditne obaveze prema budžetu bile 209,5 hiljada, a poreske 191,4 hiljade.

Izvor: Vijesti.me

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.