STRAŠNO : Bjelopoljac prijetio majci da će je ubiti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Viši sud u Bijelom Polju vratio je prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje rješenje o produženju pritvora  S. K. iz Bijelog Polja okrivljenom da je počinio nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici. On je prijetio članovima famlije da će ih ubiti. Prijetnje smrću uputio je i svojoj majci L.K.

“Vi ste krivi za sve, pobiću vas sve i M…. ću ubiti i tebe ću majko da ubijem, M…. me je navukao na kokain“, da bi joj zatim uputio riječi prijetnje:“Slanjem SMS poruke sa njegovog broja telefona na njen broj telefona sadržine:“Ne ulazi mi više u kuću k..vo, ti si kriva za sve, sad će te vi da vidite“, navodi se u rješenju suda.

Kako se navodi u rješenju o produženju pritvora okrivljenom je pritvor je produžen zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju na to da će on počiniti krivično djelo kojim prijeti. Međutim po stavu Višeg suda u Bjelom Polju utvrđeno je da u njemu ima bitnih povreda odredaba krivičnog postupka .

“Nerazumljiva je izreka pobijanog rješenja , iz razloga što je prvostepeni sud morao imati u vidu da se uračunljivost svakog lica po samom zakonu pretpostavlja, dok se utvrđuje neuračunljivost, ukoliko se pojavi sumnja na istu, kao što se pretpostavlja i da je okrivljeni nevin, dok se suprotno ne utvrdi pravosnažnom odlukom suda.

Takođe,vrijeme provedeno u pritvoru, kao svako drugo lišenje slobode u vezi sa krivičnim djelom (ukoliko se neko lice pravosnažnom sudskom odlukom oglasi krivim za krivično djelo), uračunavaju se u izrečenu kaznu zatvora, maloljetničkog zatvora, kaznu rada u javnom interesu i novčanu kaznu, ukoliko se neko lice pravosnažnom sudskom odlukom oglasi krivim, te je samim tim izreka pobijanog rješenja pod stavom drugim nerazumljiva, protivrječna sama sebi i datim razlozima, što čini bitnu povredu postupka”, navodi se u rješenju Višeg suda u Bijelom Polju koji je ovaj predmet vratio na ponovno odlučivanje prvostepenom sudu.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex