Izgorela kuća kod Bijelog Polja – Šestočlana porodica bez krova nad glavom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ništa nijesmo uspjeli da spasimo, ni kašiku što se kaže, izuzev one obuće i odjeće koja je bila na nama. A imali smo sve što je bilo potrebno jednoj prosječnoj porodici, kaže Furtula

Šestočlana porodica Furtula u Banjem Selu ostala je bez krova nad glavom. Sve što je vrijedni Boško Furtula stvarao sa svojom suprugom i četvoro djece za tren je progutao požar. Kako kaže Furtula, sve se desilo iznenada u ponedjeljak oko 20.30 sati.

U kući se nalazila supruga sa četvoro djece. Najstarija kćerka pohađa srednju školu, a najmlađe dijete nije još krenulo u školu. Ništa ne sluteći, sjedeli su u prizemlju gdje je bio dnevni boravak, dok su se na spratu nalazile spavaće sobe.

S obzirom na to da od plate koju sa četiri sata rada zarađujem kao domar u područnom odjeljenju OŠ,,Marko Miljanov” u Banjem Selu teško mogu da živim, morao sam ponešto dodatno raditi da bih stvorio egzistenciju svojoj prodici- priča domaćin kuće.

Dodaje da je bio u jednom selu dvadestak kilometara udaljenom od kuće, gdje je radio za dnevnicu, kad ga je pozvala supruga i kazala da čuje neko pucketanje i da se boji da se zapalio dimnjak.

Sluteći nevolju, samo sam joj rekao da najbrže što može izvede djecu ispred kuće. Kad su krenuli da izlaze, dočekao ih je dim i vatreni plamen. Srećom, svi su izašli nepovrijeđeni i nemoćno gledali kako vatrena stihija guta sve što smo godinama mukotrno i strpljivo stvarali.

Brzo su došle komšije, kao i vatrogasci, ali kući nije bilo spasa. Kad sam došao, u najbržem mogućem roku, vidio sam strašnu scenu. Ništa nijesmo uspjeli da spasimo, ni kašiku što se kaže, izuzev one obuće i odjeće koja je bila na nama. A imali smo sve što je bilo potrebno jednoj prosječnoj porodici- kaže Furtula.

Kako ističe, najvažnije je da nikome nije “falila ni dlaka s glave” i da vatra nije zahvatila kuću njegovog brata koja se nalazi na samo nekoliko metara od njegove, kao ni dom drugog brata na dvadesetak metara udaljenosti.
Porodica mi je smještana kod brata…

Imaću puno posla da s braćom, rođacima i komšijama sve ovo raskrčim i vidim šta nam valja činiti. Čekaćemo proljeće i ljepše dane i onda prionuti na posao da opet stvorim krov nad glavom svojoj porodici. Kao nekada, kad sam 1994. godine pravio ovu kuću koja je uništena, opet počinjem od nule. Šta da se radi, takva mi je sudbina- ističe Furtula, dodajući da očekuje da pomogne onaj ko bude smarao da treba i ko može u, kako kaže, za sve veoma teškim životnim uslovima.

Prema riječima Vlada Moračanina, vođe vatrogasbe smjene u Službi zaštite i spasavanja, po dojavi o požaru stigli su veoma brzo na lice mjesta s tri vozila i sedam vatrogasaca.

Vatra je bila u razbuktaloj fazi, tako da smo uspjeli samo da lokalizujemo požar i spriječimo da se vatra proširi na susjedne kuće. U tome smo i uspjeli- kazao je on.

Dan

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex