Efendija govorio na sahrani popa u Beranama (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Beranski imam Rahim efendija Miratović govori nad odrom protojereja – stavrofora Dragana Ristića na groblju u Beranama.

Govoreći o njihovom prijateljstvu, koje je navladalo vjerske razlike, Miratović je istakao da je sa Ristićem bio prije svega dobar prijatelj.

“Posebno mi je ovaj čovjek ušao u dušu, što je imao povjerenja u mene. Kad mu je bilo teško, osim porodice, ili možda par vas, sa mnom je to dijelio”, saopštio je on.

Ovo je primjer da vjerske razlike nisu prepreka istinskom prijateljstvu.

Pogledajte video :

Izvor: BAO

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

39 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Ivana
Ivana
1 mjesec ranije

Svaka cast, mislim da na ovom govoru niko nije ostao ravnodusan, kako srbi tako i muslimani. Da vise ovakvih govora slusamo svakodnevno, od politickih (nasih-vasih) mislim da bi mnogo veca ljubav cvetala na ovom nasem podruciju, kakva je i pre mnogo godina bila. Jos jednom VELIKI NAKLON EFENDIJI!

Sandzaklija
Sandzaklija
1 mjesec ranije
Odgovor za  Ivana

Da je vise ovakvih primjera nebi bilo nikada rata.

Somebody
Somebody
1 mjesec ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Ne, zavaravajte se, mi smo ovakvih hodza imali koliko hocete, prije rata ali oni su imali plan za veliku srbiju kao sad za “srpski svet”! Nemojte biti naivni i negirati zlokobne planove, i predstavljati to kao neku svadju, hajd desilo se, nemojte vise, svi ste krivi, svi ste isti! Hajde nova strana da se okrene, niko nije kriv, hajde da zaboravimo! I tako se amnestiraju genocidni planovi i djela! A oni vec planiraju nove srpske svetove, u tom Beranu muslimani bivaju napadani redovno, to sto je ostalo!
Krupna stvar je reci da ne bi bilo rata a znamo kako je doslo do pokolja…

Spiljanac
Spiljanac
1 mjesec ranije
Odgovor za  Somebody

Takoje brate

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Da je ovakvih primjera i sa druge strane……

Somebody
Somebody
1 mjesec ranije
Odgovor za  Ivana

Osnova je da pokusate da postujete osnovno ljudsko pravo a ne da oduzate ta prava na svakom koraku a kao pricate o pravima, postovanju! Vidite vi navodite srbe i muslimane a ja imam par prijatelja, koji su srbi a muslimani! Na kojoj su oni strani? Postoje pravoslavci, muslimani ili ako hocete sebi i bosnjaci! Bojim se da vam u ovom postijanju nesto smeta, zato cak i ovde provlacite te takve skrivene poruke! Bojim se da ne zelite da napisete Bosnjaci, mozda smatrate da ne postojimo??? Ili je greaka, jer je to kod mnogih vasih u genima, pa i da razumijem tu gresku?!

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije
Odgovor za  Somebody

Da se narod pitao tako bi i bilo jer je kod vas pobijedio Babo, tada najpopularniji čovjek u BiH ali Amerika je nametnula Aliju, ostalo je istorija. Kako smo mi u ovom kraju ostali da živimo mirno i jedni sa drugima, a da nije bilo rata u BiH odnosi bi bili još bolji. Što se drugara Srba muslimana tiče koje redovno spominješ to nije baš tako jer oni iako Srbi za svoj najbliži narod osjećaju alijas Bošnjake. Srbi čim postanu muslimani postaju i Bošnjaci što je prirodno jer se radi od izvorno jednom narodu

Somebody
Somebody
1 mjesec ranije

Da kao sto ste u Hrvatskoj napali i klali! Kako to da imamo hiljade i hiljade svedoka, koji potvrdjuju da su prvi komsije dosli, klali, silovali, ubijali zene, decu, stare…. Nije to bilo stratesko zauzimanje polozaja vec genocid! Jesil mozda politicari njih drzali za ruku i primoravali na pokolj? Pricajte drugom te lazi!

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije
Odgovor za  Somebody

Sve je baš kao što si napisao, jedino su uloge suprotne. Srbi žrtve a vi ubice. Evo na današnji dan je muslimanski terorista ubio starog svata a sveštenika ranio. Zbog zastave prišli ljude napali, kada je čovek pitao zašto mu kvare veselje, Delalić je zapucao i ubio čoveka s leđa. U isto vrijeme su se po Sandžaku svih tih godina na svakoj svadbi ili sunetu vozale kolone sa po 10 turskih zastava i nikad niko nije imao problem zbog toga. Dva dana pred smrt Delalić je dao intervju gde na naslovnice kaže da je i to kao i druga ubistva izvršio po nalogu Alije Izetbegovića.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Babo je pobijedio i predao rukovođenje Bosnom Aliji, a nisu ga Amerikanci postavili, oni su postavili današnjed Dodika, a Bošnjaci se organizuju zato što je SANU već 85-te donijela dokument o stvaranju velike Srbije, a to je podrazumijevalo stvaranje etničkih srpskih prostora, a to je opet značilo, “trećinu pobiti, trećinu proterati, i trećinu pokrstiti” pa da se to nebi i bukvalno desilo Bošnjaci su bili prinuđeni odgovoriti na četnička divljanja, najpre na Kosovu joše prije 90-e, pa CG, pa Vojvodina, i to famozno skidanje rukovodstava, i svako iole pametan je shvatio šta se sprema u srbočetničkim kuhinjama.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije

Narodna poslovica niko tako krupno kao ne laže kao vi. To za trećinu pobiti i ostalo je bio zvanični ustaški program i on je i sproveden. Sarajevo je bilo jedno od glavnih ustaških gnijezda koje ste vodili vi njihovo cvijeće. I pripisivazi to nama može samo bolestan um. A vrhunac bolesti je kad kažeš da se to i desilo.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Prvo, zna se ko su šampioni u laganju, a to ste vi što je vaš otac nacije i potvrdio u poznatom “spjevu” “laž je srpski nacionalni i državni interes”. Kad se tiče Sarajeva kao “ustaškog gnijezda” treba da znaš da su ti muslimanski “ustaše” spasili oko 3 500 srpskih civila samo u Srebrenici i oko nje u drugom svjetskom ratu, kada je ustaški komandant Francetić imao plan da ih sve likvidira, ali ona je narodna ipak nastala iz iskustva: “ka’ ga držo na glavi, ka’ pod nogama, isto ti misle i jedan i drugi”, i ti to svakodnevno potvrđuješ svojim lažima i olajavanjima Bošnjaka. Da li si ti čuo za pokolj u limskoj dolini, selo Šahoviće, Srebrenica 41-45-e, Srebrenica 95-e, Prijedor, opsada Sarajeva, Žepa, Zvornik, Višegrad, Foča, itd. ko je pobio preko 10 000 bošnjačgkih civila, sarajevski ustaše, ili beogradsko-banjalučki četnici?

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije
Odgovor za  Somebody

Vi svako malo menjate svoje ime, poučavate se bilbordima kako da se izjašnjavate. Vi sebe zovite kako hoćete a mi ćemo da vas nazivamo kako smo naučili, Muslimani nije ništa uvredljivo. Ako se naviknemo na Bošnjaci i ako se uvjerimo da to nećete skoro mijenjati zvaćemo vas tako. Ako ste mislili da sa tim imenom pretenduje na srpsku Bosnu, veoma ste se proračunali.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Prvo, utuvi u svoju fašističku glavu da je Bosna bošnjačka bila i biće, u Bosni živi više od 50% Bošnjaka, a Srba i Hrvata zajedno nema ni 40%, drugo, naše ime za naciju je Bošnjak već više od 1000 godina, jedini problem je u vašim glavama, jer ste kroz cijelu istoriju pokušavali nama zabraniti da se tako zovemo, pa nas “krstili” sa srbin muslimanske vjere, musliman sa malo slovo “m”, pa sa velikim slovom “M”, itd. Ta vremena su davno prošla, i neće se više nikad vratiti, budi siguran, nego bi bilo mnogo pametnije onim Srbima preko Drine da se vrate svom starom imenu, a to je Bošnjak pravoslavac, to važi i za te tzv. bosanske Hrvate jer to ni jedni ni drugi do polovine 19-og vijeka nisu bili, nego su bili svi Bošnjaci, nezavisno od vjere koju su ispovijedali. A za tebe imam jedan dobar savjet, okani se te mitološke i izmišljene (lažne) istorije, i nauči nešto što je istina, jer ništa ne postižete prisvajanjem tuđega, lažima, itd. time samo sebe izolujete od komšija a efekat i sam vidiš, postali ste “crna ovca” na Balkanu.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije

Ha ha ha, čuj 1000 godina a nastali ’93, hiljadu godina a na bilbordima primate smernice za popis, genijalno. Bošnjak je arhaični naziv za regionalnu pripadnost i znači prevedeno na savremeni govor – Bosanac. Naravno u Srbiji da sve Srbe iz Bosne zovu Bosanac i da uopšte ne misle na vas. Tako je nekad bilo Bošnjak pa kod Srba ima prezime Bošnjak, mjesto Bošnjane isto tako ima kod Srba i prezime Bosanac.

Dakle Bosna je srpska kao što ste i vi srpski iako ste vjerski i kulturno odrođeni ali mi vam ne osporavamo da živite na svojoj zemlji Bosni pa nećete ni vi nama. Ali Bosna je zemlja Vojvode Vlatka Vukovića, a vi kolko znam niste vojvode vi se na tu riječ gnušate. Mrzite i Svt Savu a Hercegovina nosi ime po Stjepanu Kosači koji je sam odredio titulu sebi vojvoda od zemlje Svetog Save.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije

A Sulejman veličanstven posebno te upućujem na jedan među najpoznatiji Stećak, nađen iznad Kuprešića, ima ga na guglu i na ju tubu i epitaf na njemu. Pročitaj pa razmisli čija je Bosna

Ја, војвода Павловић од Радасела, господар и кнез ове земље, лежим овдје у овом гробу. Док живљах, не могаше ме турски цар никаквим јунаштвом, ни каквим даровима, па ни борбом, ни великом силом са моје земље ни потиснути, ни побиједити; још мање сам мислио да се одрекнем своје вјере. Бог ми је дао да сам много пута побиједио Турке. Хвала Богу и слава што вазда вјеровах и што своју земљу остављам у хришћанској вјери.

Realno
Realno
1 mjesec ranije

Bravo, bravo, bravo

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije

Veliki naklon efendiji. Svi mi koji smo živeli u mešovitim krajevima poznajemo ljude druge vjere koji su mnogo dobri ljudi i koji su nam mnoga dobra učinili. Podržavam svakoga ko širi dobru volju među ljudima ko širi poštovanje i iskreno umnožava lepe reči.

Sandzaklija
Sandzaklija
1 mjesec ranije

O srbiiiii! Znate li vi da je rahmetli Tuzlanski efendija Muhamed Kurt spasio na hiljade srba od Krvatskoga noza? A vi ni jednu ulicu da nazovete po njemu.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Naravno da znamo za Mehmed Kurta, a znaće se još više za njegovo djelo. Ulicu nije dobio jer kumunistima to nije bilo u interesu da se Srbi i Muslimani zbližavaju, ali bit će i to.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Ustaška “crna legija” pod komandom Francetića je u Srebrenici pripremala likvidaciju i streljanje oko 3 500 Srba, čak su i jame bile pripremljene za njihovo pokopavanje. Samo intervencijom muslimana Bošnjaka su ti ljudi spašeni, ali 95-e samo 40 godina kasnije, Srbi prave genocid na istome mjestu i ubijaju duplo i više Bošnjaka. Naravoučenije: “držao ga na glavu ili pod noge, isto je”, narodne izreke nikada ne griješe.

Srbenda
Srbenda
1 mjesec ranije

Tad ste bili Srbi islamske vere a 40 godina kasnije busnjaci koji su poceli rat.

Spiljanac
Spiljanac
1 mjesec ranije
Odgovor za  Srbenda

A vi cetnici turci su vas okotilji viste od turaka krmku

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije

Eto vidiš kako se laži šire. Baš Hrvati uče da je Jasenovac bio radni logor gde su se pusta li filmovi i predstave. Tako ti je to sa Srebrenicom 1941-1945 prva vijest na pretrazi je čista laž koju je servirala Al Džaezira. Za tvoju informaciju 1941 su svi Srbi pobijeni, prezivjela je samo jedna devojčica jer je pala živa među leševe. Cijelo Podrinje su osakatile francetićeve legije handžarovci i lokalne milicije.

Srbi u Srebrenici i čitavom tom kraju tokom Drugog svetskog rata “doživeli tri talasa neviđenog ustaškog terora”.

Prvi se desio neposredno nakon stvaranja Nezavisne države Hrvatske (NDH) koji je svoju kulminaciju doživeo na Vidovdan 1941.

U zborniku možete pronaći mnoga dokumenta o tim tužnim i teškim sudbinama, koja svedoče o stradanju na stotine Srba od ustaškog noža.

Drugi talas stradanja srebreničkih Srba dogodio se u proleće 1942, kada su Nemci i ustaše organizovali veliku ofanzivu sa zadatkom čišćenja terena od četnika i partizana i s ciljem eliminacije srpskog nacionalnog elementa na prostorima istočne Bosne.

Tada su se dogodili strašni zločini u Starom Brodu i Miloševićima gde je preko 6.000 Srba bačeno u Drinu.

Likvidirana su čak i deca“, naveo je Vranjanac Antić, inače upravnik Centra za istorijska istraživanja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Treći talas, dodao je, dogodio se u junu 1943. u samoj Srebrenici i obližnjim selima.

“U toku dva dana, 14. i 15. jula stradalo je 229 srpskih civila, među kojima osamdesetoro dece“,

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Sandzaklija

I kako su Srbi vratili to Bošnjacima?

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije

Ja ti samo kažem, koji od Muslimana hoće s nama, on nam je brat, šta je bilo ostavljano u prošlosti i okrećemo novi list. Tj. što se nas tiče već smo ga okrenuli jer evo ovdje u Srbiji živimo u mirundecebijama. Dok smo se mi pitali živili smo i u Bosni u miru, zajednički i skroz korektno. A ko je protiv nas, hoćemo i mi jošt više bit protiv njega. Vi kod nas uvjek imate kredit jer ste od naše krvi i kolena.

Bell
Bell
1 mjesec ranije

Za primer naravno da mi nemamo blizih i drazih komsija tu u Sandzaku dakle ljubav sloga i razumevanje,postovanje,netrebaju nama mediji i bla bla bla gde profitiraju mafijaske strukture…

Rođo
Rođo
1 mjesec ranije

Na ovom svetu smo jevreji,krišćani,muslimani ijd.ali kad odemo na večni svet,tamo tih razlika nema.

Sandzaklija
Sandzaklija
1 mjesec ranije
Odgovor za  Rođo

Naravno da ima razlika. Neko ce u Dzennet a neko u Dzehenem.

Tutinac
Tutinac
1 mjesec ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Tebi je bolje da ne razmisljas o tome.

Sremac
Sremac
1 mjesec ranije

Izgleda da samo glupi narod pati od kompleksa i mrznje,jer kako vidimo popovi i hodze,politicari i mafijasi nemaju taj problem.

Jahja
Jahja
1 mjesec ranije

Neznalica, I treba postovati druge ali kad ga je postovao trebao ga je pozvati u Islam koji je jedina vjera prizna ta kod Allaha a ne ostaviti ga da se pored Boga moli i trazi zastitu od sveta a i Isusu koji su kao i mi svi potrebni bozije pomoci jer Allah Jedan Jedini koji nije rodjen i nije rodio i niko mu ravan nije za pomagaca uzeo ni andela ni sina i nekom ko je cinio sirka Allahu smatra ti i govori ti da je u dzennet je nevjerstvo a ostale lijepe rijeci su pohvalne, mada je muslimanu zabranjeno pratiti njihove sa hrane i cestitati im njihove slave i praznike koji su lazni i rugaju se monoteizmu i vjeri cineci bogohuljenje i nevjerstvo

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije
Odgovor za  Jahja

Jedina priznata i nikad ničim dokazana…

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 mjesec ranije

Vama je jedina sreća što dosta ličite na hrišćansko učenje od koga ste većinu stvari i prepisali. Pa zato i ima toliko dobrih ljudi muslimana. Čak gledam kod nas one neke arapske nebuloze niko ne praktikuje stvarno od višežebstva do onoga da da bi vrati ženu posle razvoda neko mora da je oženi i spava s njom..

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Glup je ovaj efendija za Srbe, sutra bi i on završio u “Srebrenici” da im dođe njihovo vrijeme.

Spiljanac
Spiljanac
1 mjesec ranije

Ovaj hodza treba da skloni ahmediju

Spiljanac
Spiljanac
1 mjesec ranije

E veselji ova hodza daljekoje njemu do hodze

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Spiljanac

Beranski hodža, možeš misliti, kao beogradski.

Spiljanac
Spiljanac
1 mjesec ranije

Vlah taj vlah ova sto trehnu

39
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.