Vođa jemenskih Huta: Ako nam dozvole kopneni prolaz stotine hiljada naših boraca će napasti Izrael

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Abdul Malik al-Houthi je najavio novi napad raketama i bespilotnim letjelicama jemenskih boraca na Izrael i kazao da su njegovi borci spremni se sukobiti s izraelskom vojskom i na kopnu.

Seyed Abdul Malik al-Houthi, vođa jemenskog pokreta Ansarullah, rekao je kako “arapski režimi nisu ozbiljni po pitanju mobilnosti u vezi dešavanja u Gazi”.

“Kažu da arapsko-islamski samit uključuje sve muslimane, ali rezultat je samo izjava i verbalni zahtjev. Je li to snaga 57 muslimanskih zemalja?”, upitao je al-Houthi.

Govoreći o moralu jemenskih boraca kazao je kako su spremni da se suoče s Izraelom

“Ako se osigura kopneni prolaz do okupirane Palestine, stotine hiljada jemenskih mudžahida će ući na bojno polje kako bi se direktno suočili s cionističkim neprijateljem”, kazao je al-Houthi.

Ansarullah je prethodno tražio od Saudijske Arabije da otvori put njihovim borcima da krenu prema Izraelu.

“Cionistički neprijatelj nema hrabrosti postaviti izraelsku zastavu na svoje brodove u Crvenom moru i pribjegao je kamuflaži, a ovo pokazuje njihovu slabost. Gađamo cionističkog neprijatelja i njegove brodove”, kazao je al-Houthi.

U subotu navečer, sudionici Arapsko-islamskog samita u Rijadu osudili su napade i ratne zločine Izraela protiv naroda Gaze i zatražili hitan prekid rata, razbijanje opsade Gaze i slanje arapsko-islamskih i konvoje međunarodne humanitarne pomoći u ovu regiju.

U završnoj izjavi, lideri arapskih i islamskih zemalja koje su sudjelovale na sastanku u Rijadu također su istakli važnost traženja od Međunarodnog kaznenog suda da odmah pokrene istragu o ratnim zločinima i zločinima protiv čovječnosti koje je počinio Izrael.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Somebody
Somebody
11 mjeseci ranije

Lazu Sije, pa oni ubijaju sunije u Jemenu, kao sto ubijaju sunije u Iraku. Znam osobe iz Iraka i ovi psi samo ubrajaju poene a ustvari stite Izrael

Neće proći
Neće proći
11 mjeseci ranije
Odgovor za  Somebody

Ne brini,some,ništa ne brini,.,neda njima saudija da prodju.

Tintu
Tintu
11 mjeseci ranije
Odgovor za  Neće proći

Pustili bi arapi,ali ako ovi kažu da hoće na hadž u Mekku,i da him ostave koju paru. Jer arapi za pare daju i du…pe.

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex