Vođa jemenskih Huta: Ako nam dozvole kopneni prolaz stotine hiljada naših boraca će napasti Izrael

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Abdul Malik al-Houthi je najavio novi napad raketama i bespilotnim letjelicama jemenskih boraca na Izrael i kazao da su njegovi borci spremni se sukobiti s izraelskom vojskom i na kopnu.

Seyed Abdul Malik al-Houthi, vođa jemenskog pokreta Ansarullah, rekao je kako “arapski režimi nisu ozbiljni po pitanju mobilnosti u vezi dešavanja u Gazi”.

“Kažu da arapsko-islamski samit uključuje sve muslimane, ali rezultat je samo izjava i verbalni zahtjev. Je li to snaga 57 muslimanskih zemalja?”, upitao je al-Houthi.

Govoreći o moralu jemenskih boraca kazao je kako su spremni da se suoče s Izraelom

“Ako se osigura kopneni prolaz do okupirane Palestine, stotine hiljada jemenskih mudžahida će ući na bojno polje kako bi se direktno suočili s cionističkim neprijateljem”, kazao je al-Houthi.

Ansarullah je prethodno tražio od Saudijske Arabije da otvori put njihovim borcima da krenu prema Izraelu.

“Cionistički neprijatelj nema hrabrosti postaviti izraelsku zastavu na svoje brodove u Crvenom moru i pribjegao je kamuflaži, a ovo pokazuje njihovu slabost. Gađamo cionističkog neprijatelja i njegove brodove”, kazao je al-Houthi.

U subotu navečer, sudionici Arapsko-islamskog samita u Rijadu osudili su napade i ratne zločine Izraela protiv naroda Gaze i zatražili hitan prekid rata, razbijanje opsade Gaze i slanje arapsko-islamskih i konvoje međunarodne humanitarne pomoći u ovu regiju.

U završnoj izjavi, lideri arapskih i islamskih zemalja koje su sudjelovale na sastanku u Rijadu također su istakli važnost traženja od Međunarodnog kaznenog suda da odmah pokrene istragu o ratnim zločinima i zločinima protiv čovječnosti koje je počinio Izrael.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Somebody
Somebody
6 mjeseci ranije

Lazu Sije, pa oni ubijaju sunije u Jemenu, kao sto ubijaju sunije u Iraku. Znam osobe iz Iraka i ovi psi samo ubrajaju poene a ustvari stite Izrael

Neće proći
Neće proći
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Somebody

Ne brini,some,ništa ne brini,.,neda njima saudija da prodju.

Tintu
Tintu
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Neće proći

Pustili bi arapi,ali ako ovi kažu da hoće na hadž u Mekku,i da him ostave koju paru. Jer arapi za pare daju i du…pe.

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex