Kanađanin prvi put probao ćevape, sarmu i ajvar, nazvao ih srbijanskim jelima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Food bloger iz Kanade Guy Hobeika stekao je popularnost svojim videosnimcima u kojima isprobava hranu iz cijelog svijeta.

Tako si na red došli i ćevapi, sarma i ajvar koje je Guy nazvao “srbijanskom hranom”.

“Mala država u blizini Rusije, mislim”, rekao je na početku videa. Prvo je probao “srbijanske ćevape” i lepinju. “Odličnog je okusa. 8/10”, rekao je, a zatim je kušao i “pogaču s majonezom”.

@ghobs Replying to @Ilovefoodman ♬ Mrtvo More – Ceca

“Zanemarite, ovo je neka vrsta jogurta i ukusno je. 7/10”, rekao je.

Onda je na red došla sarma, koju je jeo kineskim štapićima. Probao je i ajvar koji prema njemu ima okus kečapa, a posebno mu se svidjela urnebes salata koju je ocijenio sa 9.

Video je skupio preko 700 hiljada komentara, no mnogima se nije svidio zbog očitog nepoznavanje hrane i njenog porijekla.

“Malo poznavanje geografije ti ne bi škodilo”, “A da napraviš osnovno istraživanje prije snimanja videa. Bliže je Amerika Rusiji nego Srbija”, “Blizu Rusije… Ni blizu”, “Je li on to kajmak nazvao majonezom”, “Rusija?”, “Sarma sa štapićima…”, “Ne jede se sarma tako”, “To je hrana iz Bosne i Hercegovine”, samo su neki od komentara.

Inače, Guya na TikToku prati preko milion ljudi, a do sada je probao hranu iz Francuske, Belgije, Meksika, Brazila i brojnih drugih zemalja svijeta.

Izvor:Klix

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
1 godina ranije

Naravno da su srpska jela, i vi ste naši – a čiji bi drugo bili?

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.