“Srbija je u panici – zato se naoružava”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Aljbin Kurti izjavio je da to što se Srbija naoružava nije bezbedno po Kosovo i region i da Srbija to radi jer se plaši da će ostati sama.

“Srbija je, čini mi se, u panici, jer shvata da više ne može da bude na tri-četiri mesta istovremeno, pokušava da se ojača jer može da ostane sama. Nastavak naoružavanja Srbije nije bezazlen za region i Kosovo, ali je, s druge strane, izraz straha da bi mogli da ostanu sami”, rekao je on.

Kurti je istakao da se Kosovo ne boji, jer je NATO tu da pritekne u pomoć.

“Zabrinuti smo, oprezni smo, ali se ne plašimo. Znamo da Srbija ima 44 vojne baze duž granice sa Kosovom, i 42 ofanzivne vojne baze, ali uprkos tome, iako nismo u NATO, NATO je uz nas. Kosovo i NATO su deo istorije jedni drugih, jedni drugima sadašnjosti i budućnost. Ulaganjem u saradnju sa našim saveznicima, teritorija i država, ali i građani su bezbedni”, rekao je Kurti.

Kurti je kazao da je budžet KBS povećan u prethodnoj godini, s obzirom na naoružavanje Srbije.

“Povećali smo budžet za odbranu na Kosovu za 52 odsto. Napredujemo sa KBS. Prošle godine učestvovali smo u jednoj od najvećih vežbi NATO pod nazivom ‘Defendr Jurop 21’ gde smo učestvovali sa 330 vojnika među 16 zemalja.

Dokazali smo da naši oficiri i vojska ne zaostaju za onima iz zemalja NATO-a. A kada tome dodamo i zajednički desant u Kuvajtu sa SAD, naravno da ćemo pomoći takvoj državnoj instituciji koja pokazuje uspeh i razvoj. Ovaj dodatni budžet je odraz vremena u kome se nalazimo i našeg severnog i neprijateljskog suseda koji je naoružan”, kazao je on.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Hasaann
Hasaann
2 godina ranije

Nato je i uz Ukrajnu sve ovo vreme, nato vojnici se bore junacki na ukrainskoj teritoriji.

Drangulija
Drangulija
2 godina ranije
Odgovor za  Hasaann

Nabijem na k i njih i ruse i amerikance

Zadnja izmjena 2 godina ranije od Deutschland
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.