Erdogan: Cilj Turske je da bude najveći proizvođač električnih vozila

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Turska će biti najveći proizvođač komercijalnih električnih vozila zahvaljujući novom ulaganju velike automobilske kompanije, izjavio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Turska će biti najveći proizvođač komercijalnih električnih vozila zahvaljujući novom ulaganju velike automobilske kompanije, izjavio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Turski kapacitet proizvodnje baterija biće povećan za 130.000 jedinica novom investicijom Forda Otosana – zajedničkog ulaganja turskog Koc Holdinga i Forda, naglasio je Erdogan u Ankari, prenosi Anadolija.

Automobilska kompanija sa sjedištem u Turskoj, Ford Otosan otvorit će fabriku baterija za električna vozila u 2022. godini u Kocaeli, industrijskoj provinciji zemlje.

Razvoj zemlje

Vlada je omogućila različite podsticaje preduzećima da od privatnog sektora naprave motor razvoja zemlje, rekao je Erdogan.

Ostajući na vrhu kao vodeći izvozni sektor u Turskoj, izvoz automobilske industrije u 2020. godini premašio je 25 milijardi dolara usred pandemije, dodao je turski predsjednik.

Erdogan je rekao kako je Turska izvezla više od 900.000 vozila u 180 zemalja širom pet kontinenata prošle godine.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex