Izbjegnite prženje na ulju: Napravite neodoljive krofne u rerni za samo 15 minuta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Krofne su omiljena poslastica mnogih, a gotovo svaka domaćica ima svoj recept za njih.

Tradicionalno se prže u dubokom ulju, ali sve je popularnija opcija onih koje se peku u rerni, jer uz njih možete uživati bez grižnje savjesti.

Iako su krofne najčešće u slatkoj verziji, postoje i recepti za slane krofne, što dodatno širi paletu ovog ukusnog tijesta. Ali, krafne su često na listi namirnica koje nije lako uklopiti u plan zdrave prehrane, zbog njihove visoke kalorijske vrijednosti, naročioto kada se pripremaju prženjem u dubokom ulju.

Zbog toga je dobro isprobati recept za pečene krofne, koje su podjednako sočne i prozračne, ali s puno manje kalorija, a ne gube na okusu.

Sastojci

  • 2 jaja
  • 30 g kristal šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 vrećica praška za pecivo,
  • 200 ml jogurta,
  • 16 kašika brašna,
  • 90 ml ulja

Priprema

Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer, brašno i sve lijepo umutite da se dobro sjedini.

Krofnice peći u limu za pečenje s kalupima u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom u prahu i uživajte u neodoljivom okusu.

Radio Sarajevo

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex