Milioni ga ne mijenjaju: Dino Merlin i njegova skromna kuća u Sarajevu, a evo gdje mu porodica živi u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dino Merlin, jedno od najvećih imena muzičke scene Balkana, ostao je vjeran svom jednostavnom načinu života. Iako bi mogao živjeti u luksuznoj vili, poznati pjevač je odlučio da zadrži skromnu kuću u Sarajevu, koja ne odudara od tipičnih mahala u kojima su odrasle mnoge generacije.

Ova povezanost sa korijenima nije slučajna. Dino Merlin vuče svoje porodične korijene iz  Novog Pazara, gdje njegov otac potiče, a njegove amidže i danas žive u mahali Jošanica, jednoj od najstarijih u  Novom Pazaru. Ovo naselje, smješteno u ulici Beogradska na parceli broj 9761, odiše istom atmosferom staroturskog tipa, kao i Merlinova kuća u Sarajevu. To su autentične mahale, sa uskim ulicama i starinskim arhitektonskim stilom, koje odolijevaju vremenu i čuvaju duh prošlih vremena.

“U ovoj kući imam sve što mi je potrebno,” izjavio je Merlin u nekoliko navrata, ističući da mu luksuz nikada nije bio prioritet.

Sa uspomenama koje njeguje u svom domu, on pokazuje da istinska vrijednost ne leži u raskoši, već u povezanosti s prošlošću i porodicom.

Iako bi mnogi njegovi savremenici možda odabrali glamuroznije rezidencije, Merlinova odluka da živi u jednostavnoj kući u srcu Sarajeva i da održava veze sa rodnim krajem svog oca u Novom Pazaru svjedoči o njegovoj skromnosti i autentičnosti. To ga čini još bližim njegovim fanovima, koji prepoznaju i cijene njegovu dosljednost i vjernost svojim korijenima.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex