Zukorlić sa ženama čiji su bližnji u logoru Roj u Siriji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

One su informisale ministra da u tom kampu, pod kontrolom kurdskih snaga, već pet godina boravi šest žena sa 16 dece, državljani Srbije.

Zukorlić je kazao da razume njihovu tešku situaciju i naglasio da je njihov povratak iz konfliktnog područja humanitarno pitanje.

“Ministar Zukorlić je naglasio da će upotrebiti sve raspoložive resurse na svim nivoima kako bi se pronašla trajna i održiva rešenja u saradnji sa nadležnim organima u zemlji i međunarodnim partnerima”, navodi se u saopštenju.

Majke su tokom razgovora istakle važnost dodatne podrške i komunikacije sa državnim institucijama u cilju bezbednog povratka njihovih bližnjih. Ministar je obećao da će nastaviti da prati ovaj proces, uvjeren da će zajedničkim naporima i razumijevanjem biti postignut uspešan ishod.

Kamp Roj je izbeglički kamp u Siriji u kojem borave raseljeni iz poražene Islamske države Iraka i Levanta (ISIL), uglavnom žene i deca boraca te terorističke organizacije.

Izvor:Radio Sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 sati ranije

Šta su tražili tamo? Da im ISIL da preporuku za Dženet? Nije mi žao one koji su otišli da ubijaju, posebno u ime vere, pa su likvidirani, bez obzira odakle ti “pravednici” potiču. Jedino saosećanje imam za decu. Ove žene su inače, samo robinje tih svojih gegula, kojima su bili važniji ISIL i ostale gluposti od sudbine svojih porodica.

Mevlevlavludin
Mevlevlavludin
1 sat ranije

Za tamo i jesu.

Bell
Bell
5 sati ranije

e svasta kamp,borci,zene,ko o cemu e Milorade i ti si prolupao

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex