Izveo PREVARU VIJEKA I POSTAO MILIONER u poznatom kvizu! Na PROSTU, a EFEKTNU FORU pogađao odgovore: Kad je umjesto slavlja uslijedila ŽUSTRA SVAĐA sa ženom – sve se saznalo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kviz “Želite li da postanete milioner” svojevremeno je bio jedan od najpopularnijih u svetu i retko ko je ikad uspeo da tačno odgovori na svih 15 pitanja i osvoji pozamašnu novčanu nagradu. I kad ne mogu na znanje, pojedini su odlučili da na prevaru, po svaku cenu kući odnesu taj famozni ček sa šest nula. Tako svet i dalje pamti slučaj Čarlsa i Dajane Ingram, koji su prvo oduševili javnost postignutim uspehom, a potom istu prenerazili podlim planom za uzimanje brzog i lakog novca.

Čarls Ingram, bivši major britanske vojske, našao se u centru skandala kada je otkriveno da je varao u popularnom kvizu. Kako su on i Dajana zapali u velike dugove, znali su da im je jedini izlaz dobitak na lutriji ili osvajanje nagrade u nekom od tada popularnih kvizova. Kako je osvajanje novca u igrama na sreću uglavnom teško ostvarivo, a u drugom slučaju je Dajana već bila učesnica pomenutog takmičenja, kao “lovac na milion” prijavljen je Čarls – iako mu opšta kultura nije bila jača strana.

I kako su znali da na njegov intelekt ne mogu da se oslone, bračni par je skovao plan da varanjem dođe do nagrade. Dajana je, u takvoj rapsodeli uloga, postala “mozak operacije”, a Čarls izvršitelj.

Kašalj kao znak da je odgovor tačan

Da bi bili sigurni da će ideju realizovati do željenog rezultata, angažovali su još jednog umnog, obrazovanog i prevrama podložnog muškarca – Velšanina Tekvena Vitoka, profesora na Univerzitetu u Kardifu.

Plan za džekpot glasio je ovako: Svaki put kada naglas čita ponuđene odgovore, u trenutku kada izgovara tačan, profesor ili supruga će se naklašljati.

Dajana je sedela u publici, Vitok, i sam prijavljeni takmičar, bio je među ostalim učesnicima.

U početku nisu želeli da budu primetni, pa je Čarls u prva četiri pitanja već iskoristio dve vrste pomoći. Producenti su mu se smejlali, čekali kad će da poklekne, da se izblamira – i da ode praznih džepova. U tom momentu je snimanje prekinuto, a kad su se sutradan vratili – kolektivni šok! Pitanje, za pitanjem, zakašljavanje za zakašljavanjem i – eto 15. koraka vrednog milion funti!

Dajana i Čarls se posvađali u garderobi nakon snimanja

Razrađena taktika – i Čarls postaje milioner! Organizatori se hvataju za glavu, voditelj ga grli, publika je u delirijumu, a Dajana – kipi od besa!

A zbog čega, kad je njen muž upravo postao milioner – pitaju se svi? Pa, stvar je u tome da Čarls nikad nije trebalo da ode toliko daleko, već da se zaustavi na sumi od sto hiljada, što bi im bilo dovoljno da reše sve finansijske probleme. Međutim, on u svojoj novorođenoj pohlepi nije želeo da stane – i isterao je do poslednjeg pitanja i najveće nagrade.

Dajana se tada sa razlogom razbesnela – jer je znala da će čitav slučaj sigurno istražiti jer nije oubičajna pojava da neko osvoji milion funtu u ovom kviz. Da su stali na vreme, govorila je, nikome ne bi bili sumnjivi.

I upravo su se njene sumnje i obistinile ubrzo. Naime, nakon završetka snimanja par se žustro posvađao u garderobi – i toliko su bili glasni, da su buku čuli i producenti. Da se iza brda nešto valja, postalo im je jasno odmah. Ljudi uglavnom ushićeno slave ovakve uspehe, je l’ tako?

Producenti vratili snimak i otkrili prevaru

Brzopotezno je snimak emisije bio ponovo pregledan, sa posebnom pažnjom na sve neobične pojave i zvuke, koji mogu da signaliziraju na određene neregularnosti – i eto učestalog kašlja!

Bez problema su utvrdili matricu po kojoj je trojac funkcionisao i odgovarao na pitanja, pa su o celom slučaju obavestili policiju, ali i Čarlsa da mu nagrada neće biti isplaćena i da se pripremi na suočavanje sa posledicama svoje prevare.

Svo troje otišli u zatvor

Na suđenju koje je organizovano 2003. godine, svo troje je osuđeno na zatvor. Čarls i Dajna Ingram dobili su 18 meseci zatvora i dve godine uslovne kazne, dok je Vitokova kazna iznosila godinu dana u ćeliji i, takođe, dve godine uslovne kazne. Posle dugih 17 godina on je morao da napusti posao profesora na koledžu i proda kuću kako bi platio kazne i sudske troškove.

Ni bračni par Ingram nije prošao bolje, kada je karijera u pitanju. Nakon suđenja, Čarls je bio prisiljen da napusti vojsku, ali je ostao prisutan u medijima kroz učešće u raznim rijaliti programima. Viđen je i kako prodaje nakit na božićnom sajmu u Batu 2019. godine, nakon što je četvrti put proglasio bankrot.

Dajana, sa druge strane, sada vodi sopstveni biznis sa svećama, dok je Čarls u međuvremenu postao aktivan u njenim poslovnim poduhvatima i osnovao sopstvenu IT firmu, prenosi “The Sun”.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex