NJEMAČKI CARINICI BEZ MILOSTI: Spriječen šverc gotovine u vrijednosti više od 700.000 eura, nevjerojatno je gdje ljudi sve sakrivaju novac

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Carinici su tokom opsežnog nadzora na aerodromu u Frankfurtu uspjeli otkriti krijumčarenje gotovine u vrijednosti većoj od 700.000 eura.

Krijumčarenje ukupno 767.000 eura – u ovom slučaju, na primjer, u torbi za kaiš – spriječeno je carinskim kontrolama.
Glavna carinarnica u Frankfurtu na Majni nadzor je vršila od 10. do 12. septembra 2024. godine. Na dužnosti je bilo 70 oficira.

Prema riječima portparolke, cilj je bio spriječiti i procesuirati pranje novca i finansiranje terorizma.

Spriječen je šverc ukupno 767.000 eura iz Evropske unije.

Prema riječima portparolke, utvrđeno je 39 povreda obaveze prijave gotovine, a za sve je predviđena visoka novčana kazna.

Zbog sumnje na pranje novca, službenici su u šest slučajeva oduzeli gotovinu u ukupnom iznosu od skoro 150.000 eura.

Iako su se novčanice često jednostavno stavljale u ručni prtljag – kao što je torba za kaiš – kada su pokušavali da prokrijumčare gotovinu mimo carine, neki kriminalci su imali vrlo kreativan pristup.

Jedan putnik na putu za Tursku imao je 26.5000 eura sakrivenih u čokoladicama. U njegovoj ambalaži od čaja policijski službenici su pronašli i 4,6 grama kanabisa.
Portparolka carine izvijestila je o 53-godišnjoj Francuskinji koja je na odlasku za Tajland sakrila 17.000 eura u kozmetičkoj kutiji zamotanoj kao poklon.

Osim toga, prilikom carinskih kontrola oduzeta je luksuzna roba i gotovina u vrijednosti od 340.000 eura jer se sumnjalo da je prekršen embargo na izvoz robe u Rusiju.

Fenix

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex